5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Zacusca este nelipsită de pe rafturile gospodinelor. Cu vinete, ghebe, ardei sau orice altă combinație, zacusca este un aperitiv excelent pentru micul dejun. Însă, trebuie mâncată cu grijă, deoarece...
"Zacusca
Dacă ar trebui să ne alegem un produs care să devină brand de țară, zacusca ar fi aceea. Pe cat de banală ar părea o mâncare de legume coapte și tocate, nu cred să existe 2 rețete la fel, nici ca ingrediente, nici ca gust.
(...) Nu uitați că zacusca nu e un aliment de bază, ci un aperitiv pentru plăcerea gustului.
Plus-uri:
-o mâncare de legume ce poate fi consumată toată iarna, cu beneficiile fitonutrienților vegetali
-legumele sunt coapte în prealabil și apoi fierte- până și ceapa poate fi înăbușită
-sucul de roșii crește absorbția fierului din legume
-borcanele sunt sterilizate prin fierbere și pot fi păstrate mult timp în cămară.
Minus-uri:
-poate deveni o bombă calorică dacă este “fiartă” în ulei
-greu de digerat dacă ceapa este prăjită/ bine rumenită, în loc să fie fiartă înăbușit.
Porția corectă: 4-5 lingurițe, cat să acopere suprafața unei felii de pâine, sau folosită ca “sos” pentru bastonașe de legume (țelină, morcov etc). În cazul în care țineți dietă fără carbohidrați, mâncați zacuscă pe felii de ardei gras sau de castravete.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe instagram.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.