
Zacusca este nelipsită de pe rafturile gospodinelor. Cu vinete, ghebe, ardei sau orice altă combinație, zacusca este un aperitiv excelent pentru micul dejun. Însă, trebuie mâncată cu grijă, deoarece...
"Zacusca
Dacă ar trebui să ne alegem un produs care să devină brand de țară, zacusca ar fi aceea. Pe cat de banală ar părea o mâncare de legume coapte și tocate, nu cred să existe 2 rețete la fel, nici ca ingrediente, nici ca gust.
(...) Nu uitați că zacusca nu e un aliment de bază, ci un aperitiv pentru plăcerea gustului.
Plus-uri:
-o mâncare de legume ce poate fi consumată toată iarna, cu beneficiile fitonutrienților vegetali
-legumele sunt coapte în prealabil și apoi fierte- până și ceapa poate fi înăbușită
-sucul de roșii crește absorbția fierului din legume
-borcanele sunt sterilizate prin fierbere și pot fi păstrate mult timp în cămară.
Minus-uri:
-poate deveni o bombă calorică dacă este “fiartă” în ulei
-greu de digerat dacă ceapa este prăjită/ bine rumenită, în loc să fie fiartă înăbușit.
Porția corectă: 4-5 lingurițe, cat să acopere suprafața unei felii de pâine, sau folosită ca “sos” pentru bastonașe de legume (țelină, morcov etc). În cazul în care țineți dietă fără carbohidrați, mâncați zacuscă pe felii de ardei gras sau de castravete.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe instagram.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-