Untura de porc. Dr Mihaela Bilic: avem în ea un prieten și la gust, și la sănătate

carne_sunca_rosie_73311300 Carne rosie și grăsime

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că este foarte important cum este gătită carnea de porc, dar și ce bucată de carne se alege. 

Untura de porc este ”un prieten, și la gust, și la sănătate”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic. Experul subliniază că este extrem de important modul în care gătim carnea și cu ce alimente o consumăm. ”Atenție mare la ce gătiți împreună cu carnea. Dacă lângă ea se află cartofi, paste, orez, acestea vor absorbi ca un burete grăsimea.

Nu uleiurile, indiferent că vorbim despre cel de floarea-soarelui sau de măsline, sunt cele mai sănătoase, ci untura, așa cum făcea bunica. Untura nu are niciun fel de risc când vine vorba despre supraîncălzire pentru că blochează intrarea aerului și oxidarea, implicit, stricarea cărnii. Deci, avem în untură un prieten și la gust, și la sănătate. Nu grăsimea animală crește riscul de boli cardiovasculare, ci prea multă grăsime, prea mult sedentarism, alcool, fumat, deci un stil de viață nesănătos”, a precizat dr Mihaela Bilic, potrivit Spectacola.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250