Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Peștele gras este bogat în vitamina D.
Care sunt principalele surse de vitamina D, exceptând statul la soare:
* peștele gras - somon, hering, sardine, păstrăv, macrou, conserve de ton; peștele stochează cantități mari de vitamina D în ficatul și țesuturile grase, fiind o sursă excelentă de vitamină dietetică D. Somonul este una dintre cele mai bune surse de vitamina D, conținând în medie 668 UI per 100 g. Somonul sălbatic este deosebit de bogat în vitamina D - într-un studiu, somonul sălbatic avea 75% mai multă vitamina D decât somonul de crescătorie.
* carnea roșie, ficatul, gălbenușul de ou
* pește și fructe de mare - nivelurile de vitamina D variază considerabil între specii, indiferent dacă peștele este sălbatic sau de crescătorie și modul în care îl gătiți.
* stridii - nu sunt un aliment obișnuit, dar conțin 320 UI de vitamina D la 100g
* ulei de ficat de cod - dacă nu vă place peștele, alegeți un supliment de ulei de ficat de cod de calitate pentru a obține beneficiile vitaminei D ale peștilor grași. O linguriță vă va oferi aproximativ 450 UI de vitamina D, ceea ce îl face un supliment natural extraordinar de luat pe tot parcursul anului, arată hollandandbarrett.com.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Hainele tale ies mereu pline de păr după spălare? Iată trucul genial pe care puțini îl știu și care îți va schimba complet rutina.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Te-ai săturat să nu vezi nimic prin ochelari iarna? Descoperă trucurile care îți fac lentilele imune la aburire.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.