Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Loboda este o importantă sursă de vitamina K și conține de două ori mai multă vitamina C decât spanacul sau lămâia.
Loboda este folosită în salate, ciorbe sau plăcinte. Planta specifică verii are o serie de beneficii asupra sănătății. Are un conținut ridicat de vitamina K și vitamina C.
Loboda, bogată în vitaminele E și K, calciu, fier și acid folic, poate fi folosită în supe, salate. Această plantă e utilizată intern ca adjuvant în afecțiuni dermatologice, în tratarea chisturilor ovariene și mamare, în bronșite astmatiforme.
Experții recomandă și leurda, bună în reumatism, răni, eczeme, prurit, respective urzicile, bogate în aminoacizi esențiali, vitamine B (acid folic), C, A, E si K, calciu, fier si magneziu
Potrivit Organic Facts, loboda conține vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu. De asemenea, acestea sunt și o sursă importantă de proteine și fibre.
În ceea ce privește valorile nutriționale ale lobodei, acestea sunt după cum urmează, pentru 100 de grame:
- Calorii: 19
- Glucide: 3 grame
- Proteine: 1.7 grame
- Fibre: 1 gram
- Grăsimi: 0 grame
- Zahăr: 0 grame
- Sare: 0 grame
Loboda are conținut ridicat de antioxidanți. Aceștia luptă împotriva stresului oxidativ, astfel că ajută la prevenirea unor boli cronice. Datorită antioxidanților, loboda ajută și la prevenirea ridurilor și mențin pielea tânără.
Vitamina C are rolul de a lupta pentru menținerea sistemului imunitar, iar vitamina K favorizează fixarea calciului în organism și ajută la prevenirea anumitor afecțiuni inflamatorii ale sistemului osos, cum ar fi osteoporoza și osteopenia.
La fel ca multe legume cu frunze verzi, loboda este bună pentru stimularea digestiei datorită nivelului de fibre alimentare și alte minerale care optimizează procesele digestive. Acest lucru înseamnă că vă puteți reduce șansele de constipație, precum și probleme gastro-intestinale mai grave, cum ar fi ulcerele gastrice.
Vezi și: Eczemele, specifice tinerilor. Medic: Le afectează profund calitatea vieții
S-a constatat că loboda are un ușor efect laxativ și diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează urinarea. Acest lucru ajută la purificarea rinichilor și la eliminarea rapidă a toxinelor, a sărurilor în exces, a apei și chiar a grăsimilor din organism.
Prin provocarea urinării frecvente, vă puteți asigura că rinichii funcționează la un nivel ridicat și, de asemenea, sănătatea vezicii biliare este îmbunătățită prin consumul de lobodă, mai notează Organic Facts.
Proteinele, mineralele și vitaminele stocate în lobodă pot ajuta totul, de la reglarea hormonală la reacții enzimatice care sunt necesare pentru a menține corpul funcțional.
De asemenea, nivelurile ridicate de fier și calciu stimulează crearea de celule roșii din sânge, circulația și oxigenarea țesuturilor și a sistemelor de organe, crescând eficiența metabolică generală și menținând corpul reglat și sănătos.
Similar cu spanacul, loboda conține niveluri semnificative de acid oxalic (deși mai puțin decât spanacul). Acest lucru înseamnă că, dacă suferiți de pietre la rinichi, pietre la fiere sau gută, ar putea fi o idee bună să evitați loboda și să găsiți aceste elemente nutriționale în altă parte.
Vezi și: Zborul pe distanțe lungi, provocare pentru organism. Ce trebuie să evitați
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.