EXCLUSIV Planta minune pentru chisturi ovariene și mamare. Lygia Alexandrescu: Se poate consuma în salată, suc sau ciorbă

Află mai multe despre o plantă bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, care oferă beneficii semnificative pentru sănătatea ta.
Loboda este o plantă din genul Atriplex, care are peste 250 de specii. Capacitatea sa unică de a stoca sare în frunze îi permite să crească în medii foarte saline. Ea se găsește în principal în Australia, America de Nord, America de Sud și Eurasia, în climatele subtropicale și temperate. Este rezistentă și bogată în substanțe nutritive.
Unele soiuri au un gust picant asemănător cu cel al sfeclei de zahăr, în timp ce altele sunt mai plăcute la gust și pot fi folosite în mâncăruri asemănătoare spanacului. Cu un gust acid, a fost populară în regiunea mediteraneană în antichitate, dar a câștigat popularitate datorită compușilor săi minerali, vitaminici și organici unici, care sunt benefici pentru sănătatea umană.
Beneficii
Loboda este o legumă cu frunze verzi bogată în vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, caroteni, proteine, antociani, zinc, seleniu, triptofan și fibre alimentare. Acești nutrienți pot îmbunătăți semnificativ sănătatea umană, inclusiv îmbunătățirea digestiei, a funcției renale, a potențialului anticancerigen și a metabolismului general.
Loboda stimulează digestia prin furnizarea de fibre alimentare și minerale care optimizează procesele digestive, reducând riscul de constipație și ulcer gastric. De asemenea, are un ușor efect laxativ și diuretic, stimulând urinarea pentru a purifica rinichii și a îmbunătăți sănătatea vezicii biliare. Loboda conține compuși antioxidanți care pot reduce riscul de cancer și neutralizează radicalii liberi care provoacă stresul oxidativ în organele și celulele organismului.
"Loboda este recunoscută sub trei forme: roșie, galbenă și verde și se poate consuma în salate, soteuri, suc proaspăt sau în ciorbe. Bogată în vitaminele E și K, loboda este folosită intern ca adjuvant în tratarea chisturilor ovariene și mamare, în afecțiuni dermatologice, în bronșite, astm sau sub formă de cataplasme pentru dureri abdominale", explică Lygia ALexandrescu, nutriționist.
Loboda susține, de asemenea, metabolismul prin conținutul de proteine, minerale și vitamine care ajută la reglarea hormonală și la reacțiile enzimatice. Potrivit OrganicFacts, nivelurile ridicate de fier și calciu stimulează crearea de globule roșii, circulația și oxigenarea, favorizând eficiența metabolică generală și sănătatea generală.
Loboda ajută sistemul imunitar prin faptul că are aproape de două ori mai multă vitamina C decât kiwi sau lămâile, care sunt adesea considerate alimentele de top pentru dobândirea rapidă a vitaminei C. Acest conținut ridicat de acid ascorbic stimulează sistemul imunitar, stimulează producția de celule albe din sânge și accelerează funcțiile corporale, cum ar fi regenerarea celulară și vindecarea rănilor. În plus, loboda poate ameliora icterul.
Este o legumă cu niveluri similare de acid oxalic ca ale spanacului, poate fi benefică pentru cei care suferă de pietre la rinichi, calculi biliari sau gută, din cauza conținutului ridicat de acid oxalic, sugerând surse alternative de beneficii nutriționale.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.