Longevitate. Femeile cu această formă a corpului ar putea trăi mai mult

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Forma corpului ar putea indica longevitatea unei persoane. 

Un nou studiu publicat în BMJ  relevă faptul că doamnele cu coapse mai groase și șolduri mai mari trăiesc mai mult decât femeile cu șolduri mici. 


Ahmad Jayedi, doctorand în nutriție, Sepideh Soltani, cercetător, Mahdieh Sadat Zargar, masterat în asistență medicală, dr. Tauseef Ahmad Khan și  dr. Sakineh Shab-Bidar, profesor în nutriție, au lansat un studiu de caz în luna august, în care arată beneficiile coapselor mai groase, în raport cu rata mortalității. 

„Validitatea indicelui de masă corporală ca indicator adecvat al obezității a fost pusă la îndoială”, spune cercetătorul Soltani, „Cercetările sugerează că indicele de masă corporală nu face diferența între masa corporală slabă și masa grasă; prin urmare, atunci când se utilizează indicele de masă corporală ca măsură, ar putea avea loc o evaluare inexactă a adipozității ”

 

Ce este adipozitatea?

„În general, excesul de grăsime din abdomen este clasificat ca adipozitate viscerală (depozite de grăsime abdominală în jurul organelor), adipozitate subcutanată (depozite de grăsime abdominală sub piele) și grăsime ectopică (depozite de grăsime în locații care nu sunt asociate cu acumularea de țesut adipos”, arată cercetătorii. 


Potrivit studiului,  cea mai importantă limitare a indicelui de masă corporală este că nu reflectă distribuția regională a grăsimii corporale. Dovezile existente sugerează că obezitatea centrală și depunerea abdominală a grăsimii sunt mai puternic asociate cu factorii de risc cardiometabolici și cu riscul bolilor cronice decât obezitatea generală. Mai mult, majoritatea studiilor care au evaluat asocierea indicelui de masă corporală cu riscul de mortalitate au folosit înălțimea și greutatea raportată de subiecți pentru a calcula indicele de masă corporală. ”

Participanții au tendința de a-și raporta greutatea și înălțimea, ceea ce ar putea duce la o evaluare inexactă a adipozității. În contrast, majoritatea studiilor care evaluează asocierea grăsimii centrale cu riscul de boli cronice au folosit antropometria măsurată.

Luând în considerare aceste dovezi, indicii obezității centrale ar putea fi mai exacți decât indicele de masă corporală atunci când se estimează adipozitatea și, prin urmare, ar putea fi mai strâns și mai puternic asociați cu riscul de mortalitate. ”

Concluzie

 

Studiul susține că o circumferință mai mare a taliei și coapsei vă reduce riscul de a muri de obezitate, diabet și boli de inimă.

Circumferința șoldului și coapsei s-au dovedit a fi asociate cu un risc mai scăzut de mortalitate de orice cauză”, potrivit cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel