Mâncărurile banale de care să fugi dacă ai artrită

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dulciuri  FOTO: Pixabay
Dulciuri FOTO: Pixabay

Alcoolul și mezelurile sunt pe lista alimentelor de evitat dacă suferi de artrită, spun medicii.

Iată câteva mâncăruri banale pe care să nu le consumați dacă suferiți de artrită:

Alcoolul - poate agrava simptomele artritei, de aceea ar fi bine să-l eviți. Un studiu efectuat pe 278 de persoane cu spondilo-artrită axială - artrită inflamatorie care afectează în principal măduva spinării și articulațiile sacro-iliace - a legat consumul de alcool de leziuni structurale crescute ale coloanei vertebrale. Alte cercetări au arătat că consumul de alcool poate crește frecvența și severitatea atacurilor de gută.

Zaharuri adăugate – medicii recomandă consum moderat de zahăr indiferent dacă ai sau nu artrită, dar mai ales dacă ai artrită. Zaharurile adăugate se găsesc în bomboane, sifon, înghețată și numeroase alte alimente, inclusiv articole mai puțin evidente, cum ar fi sosul de grătar. Un studiu efectuat pe 217 persoane cu poliartrită reumatoidă a remarcat că dintre 20 de alimente, sifonul îndulcit cu zahăr și deserturile au fost cel mai frecvent raportate că agravează simptomele artritei reumatoide. În plus, băuturile dulci precum sifonul îți pot crește semnificativ riscul de artrită.

Carnea procesată și roșie - unele cercetări leagă carnea roșie și procesată de inflamație, care poate crește simptomele artritei. Un studiu pe 217 persoane cu artrită reumatoidă a observat cum carnea roșie a agravat frecvent simptomele artritei reumatoide. În plus, un studiu efectuat pe 25.630 de persoane a stabilit că consumul ridicat de carne roșie poate fi un factor de risc pentru artrita inflamatorie.

Alimente foarte procesate - Produsele ultraprocesate, cum ar fi fast-food, mezelurile și produsele de panificație, sunt, de obicei, bogate în zahăr adăugat, conservanți și alte ingrediente potențial inflamatorii, toate acestea putând agrava simptomele artritei. Cercetările sugerează că dietele occidentale bogate în alimente puternic procesate pot crește riscul de artrită reumatoidă, contribuind la inflamație și la factorii de risc precum obezitatea, arată healthline.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel