Margareta Pâslaru, dietă. Cum se menține în formă la 79 de ani: Relația cu timpul meu a fost și este o seducție riscantă

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Margareta Pâslaru
Margareta Pâslaru

Margareta Pâslaru a vorbit despre rețeta care o ține în formă.

Margareta Pâslaru, artista care a revoluţionat muzica uşoară românească, a împlinit pe 9 Iulie, 79 de ani și 64 de ani de carieră.

Cântăreaţă de muzică uşoară şi populară, compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film, Margareta Pâslaru s-a născut la 9 iulie 1943, în Bucureşti. A debutat în muzică în 1958, vocea ei amplă şi timbrul grav fiind remarcate rapid  de compozitorul George Grigoriu.

Întrebată de Spectacola dacă a ținut vreodată dietă și cum a reușit să se mențineți în formă, Margareta Pâslaru a declarat că "Cea mai eficientă „dietă” este cea de a cânta dansând, consumă energia în turnee, două spectacole zilnic cu câte 5-6 melodii, și 3 spectacole sâmbăta și duminica (un comentator admira la TV faptul că cineva a cântat și dansat 4 minute).

Prin numeroase și minunate solicitări, în teatru și film, repetiții, înregistrări, filmări TV, mi-am format un ritm propriu. Desigur, ritmul prezent s-a schimbat, include adaptarea la noi tehnologii prin care prezint aspectul creator și experiența. Am înlocuit deplasările obositoare cu studioul de înregistrări".

Mai mult, întrebată dacă ar fi să se întoarcă în timp, ce sfat și-ar da în ceea ce privește îngrijirea pielii, dietă, sănătate, Margareta Pâslaru a spus că: "Parafrazând, nu noaptea, ci solitudinea este un sfetnic bun. Ieșirea din tipare este esențială".

Spectacola: „Timpul nu moare, e liber să zboare”- sunt versurile melodiei „Timpul nu moare”. Ne este prieten timpul sau dușman?

Margareta Pâslaru:  Relația cu Timpul meu a fost și este o seducție riscantă (n.r. zâmbește).

Spectacola: Împliniți 79 de ani si continuați să rămâneți un etalon al feminității și al eleganței. Care este ritualul de frumusețe cu care vă mențineți în formă?

Margareta Pâslaru: Gândirea sănătoasă rămâne un exercițiu permanent, zilnic învăț câte ceva. 

Alimentul care reduce riscul de MOARTE. Bilic: A nu-l mânca e GRAV. Măcar de 2 ori pe săptămână trebuie mâncat

Care sunt poveștile pe care Margareta Pâslaru își dorește să le mai scrie în versuri și să le cânte?

"Este ușor să ai succes cu melodii cunoscute, difuzate ani și ani. Dar „O primă audiție, poate fi prima și ultima'', spunea regretatul dirijor Sile Dinicu, la Festivalul Mamaia. Decenii succesive am acceptat acel risc, înregistrând sute de lucrări pe care mi le-au încredințat cei 65 de compozitori valoroși. În absența lor, am continuat să compun, astfel, începând cu 2006, am lansat aproape anual, albume de autor.  

Ceea ce figurează pe listă din 2014 este un show coregrafic, având ca fundal sonor propriile compoziții cu tematică variată atât din punct de vedere orchestral cât și vizual, susținută de lumina sugestivă. De ce coregrafic? Tinerii dansatori merită atenția noastră, după cei doi ani de „pauză” impusă", a mai spus Margareta Pâslaru.

Spectacola: Care este cadoul, material sau nu, pe care vi-l doriți în acest an?

"Darul divinității, darul de a compune. Fiorul transmis de muzică, răspândește bucurie, dragoste, tristețe, revoltă, umor, duioșie, chiar invită la dans. Am interpretat piese în ritmuri precum rumba lentă, vals, foxtrot, tango, cha-cha, mambo, sirtaki, până la twist, slow-rock, reggae, shake, blues. De câte ori ideile sosesc :), le împărtășesc colaboratorilor Jolt și Andrei Kerestely în studioul cărora înregistrez în beneficiul unor cauze meritorii", a mai declarat Margareta Pâslaru.

Infarct miocardic acut, primele simptome. Ce faci, unde apare DUREREA și în ce POZIȚIE trebuie să stai: Inima nu doare. Durerea, resimțită în alte zone

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel