Medicamentele antipsihotice legate de leziuni cerebrale la persoanele cu Alzheimer

Dana Lascu |
Data publicării:
Opioide
Opioide

Noi descoperiri arată că medicamentele antipsihotice au fost asociate cu un risc crescut de leziuni la nivelul capului într-un studiu asupra persoanelor cu boala Alzheimer.

Medicamentele antipsihotice au fost asociate cu un risc crescut de leziuni la nivelul capului într-un studiu asupra persoanelor cu boala Alzheimer ale cărui rezultate au fost publicate astăzi în The Journal of the American Geriatrics Society (Jurnalul Societății Americane de Geriatrie).

Studiul la nivel național asupra persoanelor din Finlanda care au fost diagnosticate cu boala Alzheimer din 2005 până în 2011 a inclus 21.795 de pacienți care au început să ia medicamente antipsihotice și 21.795 de pacienți care nu au făcut-o.

Medicamentele psihotice, risc cu 29% mai mare

Utilizarea medicamentelor antipsihotice a fost legată de un risc cu 29% mai mare de leziuni la nivelul capului – „rata evenimentului" a fost de 1,65 față de 1,26 la 100 de ani-persoană la utilizatori vs. non-utilizatori. (Aceasta înseamnă că ar exista în medie 1,65 față de 1,26 leziuni la 100 de persoane într-un an. Aceasta se traduce la 165 vs. 126 leziuni la 10.000 de persoane.)

De asemenea, utilizarea medicamentelor antipsihotice a fost legată cu un risc mai mare cu 22% de leziuni traumatice cerebrale - 0,90 vs. 0,72 la 100 de persoane-an.

La compararea medicamentelor antipsihotice, utilizatorii de Quetiapină aveau un risc cu 60% mai mare de leziuni cerebrale traumatice în comparație cu utilizatorii de risperidonă.

„Persoanele cu boala Alzheimer au un risc mai mare de cădere, leziuni la nivelul capului și leziuni cerebrale traumatice și prognostic mai prost după aceste evenimente, în comparație cu cele fără boala Alzheimer. Prin urmare, este important să se evite creșterea în continuare a riscului cu antipsihotice în această populație vulnerabilă, dacă este posibil ", a declarat autorul principal dr Vesa Tapiainen, de la Universitatea din Finlanda de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel