Medici de familie români, ispitiți cu oferte generoase în Anglia. Cât ar putea câștiga

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Sute de medici de familie români sunt tentați să muncească în Anglia pe un venit de opt ori mai mare decât în România.

Medici de familie, Anglia. Statul britanic a început un proces de recrutare de medici și în România, iar sute de doctori ar urma să plece, susțin reprezentanții medicilor de familie, citați de ProTV.

Potrivit sursei amintite, aceștia ar urma să primească timp de 3 luni de zile, 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi un stimulent financiar ca să participe la cursuri de perfecționare a limbii engleze. Sistemul public de sănătate englez are 1,7 milioane de angajaţi şi un personal medical îmbătrânit. De aceea are nevoie de circa 3.000 de medici de familie din Uniunea Europeană.

Medici de familie, Anglia: 5.500-6.500 de lire lunar

Medicii români, spun reprezentantul unei firme de recrutare pentru ProTV, vor semna un contract pe 3 ani și sunt ajutaţi să plece cu tot cu familie. Vor avea o perioadă de acomodare plătită cu 4.000 de lire sterline pe lună. După perioada de observare de 6 luni ori 9 luni vor munci fără să mai fie asistați. Printre orașele britanice care caută personal medical generalist sunt amintite Petersborough, Cambridge, Suffolk.

Salariul lor va fi undeva între 5.500 şi 6.500 de lire pe lună. Asta în timp ce în România câștigau lunar, în medie, în jur de 4.000 de lei.

Medici de familie, Anglia: deficit în satele românești

Conform sursei citate, medicul Elena Pârcălabu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din București susține că, din pricina migrației doctorilor, doar 1 din 3 români va mai avea medic de familie în 2030.

În România sunt 11.000 de medici de familie, iar lipsa lor se simte mai ales pe sate unde ar mai fi nevoie de aproximativ 800 de doctori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel