Medicul Rareș Simu, despre intoleranța la histamină, boala cu care se confruntă Adda. Nu mai e o afecțiune rară

Rodica Mitu |
Data publicării:

Dr. Rareș Simu, specialist în Imunologie și Alergologie, a explicat ce este intoleranța la histamină, afecțiunea cu care se confruntă cântăreața Adda. 

Anul trecut, Adda a ajuns de urgență la spital, cu o formă atipică de reacție alergică: urticartie dermografică și edem în gât. „Mă sufocam. Simțeam cum mi se îngustează gâtul”, spunea artista. Deoarece starea ei de sănătate nu dădea semne de ameliorare, Adda a urmat o serie de investigații. La câteva luni, a primit un diagnostic: intoleranță la histamină.

Adda și Rareș Simu, specialist în Imunologie și Alergologie, au vorbit la Interviurile Spectacola despre intoleranța la histamină.

„După câte înțeleg din descrierea pe care a făcut-o Adda, s-ar putea în cazul acesta să fie o formă mai rară de intoleranța la histamină. Există două tipuri de analize care se pot face. Se dozează nivelul enzimei. Există și posibilitatea să dozezi activitatea. Există situații rare în care nivelul enzimei este bun, dar activitatea enzimei este deficitară. Și bănuiesc că aceasta este situația, pentru că, din câte înțeleg, a făcut și testarea genetică la intoleranța la histamină și a ieșit pozitiv”, a spus medicul Rareș Simu. 

„În majoritatea cazurilor de intoleranțe la histamină, este scăzut nivelul enzimei în sânge”, a explicat medicul. „În acest caz, manifestările apar la un moment dat, de obicei când există o alimentație mai bogată în histamină sau în situația în care există o dereglare a florei intestinale, care produce fermentație în exces. Histamina se produce prin procese de fermentație, în special a proteinelor”, a precizat Rareș Simu. 

„Histamina este un mediator important în organism, intervine și la nivelul sistemului imunitar, în procesele de apărare, intervine și la nivelul sistemul digestiv. Stimulează secrețiile gastrice. Intervine și la nivel respirator, deci are roluri complexe în organism. Problema este când se rupe această balanță, acest echilibru”, a explicat specialistul.

Intoleranța la histamină nu mai este o afecțiune rară

„Dacă mă întrebați în urmă cu zece ani, aș fi spus că este o afecțiune rară, dar, în ultima perioadă, am observat o creștere a frecvenței acestui tip de patologie”, a mai zis medicul Rareș Simu.

 

2. -imagine fara descriere- (rares_simu_medic_04659500.JPG)

 

„Există tabele sau liste cu scorul la histamină al fiecărui alimente. Sunt clasificate de la 0 la 4. Pentru cei care au intoleranță la histamină sunt indicate alimentele cu scor 0, cel mult 1, în funcție și de severitatea manifestărilor”, a mai spus medicul.

 

 

Intoleranța la histamină. Boala cu care se luptă Adda de un an. Interviurile Spectacola - emisiune completă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel