Menopauză, adio somn odihnitor

Un nou studiu demonstrează creșterea tulburărilor de somn la menopauză din cauza tranziției de la perimenopauză la postmenopauză

Valoarea unui somn bun nu poate fi subestimată. Din păcate, problemele de somn sunt frecvente în timpul tranziției menopauzei. Un nou studiu din Canada a comparat calitatea somnului, durata somnului și tulburările de somn între femeile postmenopauză și femeile pre / perimenopauză și au documentat problemele crescute de somn postmenopauză. Rezultatele studiului sunt publicate astăzi în Menopauză, revista The North American Menopause Society.

Tulburările de somn sunt una dintre cele mai frecvente probleme în timpul menopauzei, afectând 40% până la 60% dintre femeile din perimenopauză și postmenopauză. Nu numai că afectează calitatea vieții unei femei, dar, de asemenea, pot duce la probleme majore de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, depresia și anxietatea, notează Eurekalert.

Tulburările de somn multiple specifice sunt, de asemenea, legate de vârstă, inclusiv apneea obstructivă a somnului, mișcările periodice ale picioarelor în timpul somnului, comportamentul rapid al mișcării ochilor și modificarea ciclului normal al somnului. Deși studii multiple au examinat deja problemele de somn legate de vârstă, puțini au considerat efectul stării din menopauză. Acest nou studiu care a implicat peste 6.100 de femei canadiene a urmărit să demonstreze modul în care somnul a fost afectat pe măsură ce o femeie a progresat prin tranziția menopauzei.

Cercetătorii au confirmat că, în comparație cu femeile aflate în premenopauză și perimenopauză, femeile aflate în postmenopauză au necesitat mai mult timp pentru a adormi (peste 30 de minute) și au mai multe șanse de a suferi de tulburare de insomnie și de apnee obstructivă de somn.

Rezultatele studiului apar în articolul „Efectele menopauzei asupra calității somnului și tulburărilor de somn: studiu longitudinal canadian asupra îmbătrânirii".

"Acest studiu evidențiază legăturile dintre menopauză, insomnie și apneea obstructivă de somn. Având în vedere asocierile cunoscute cu sănătatea mai precară, problemele de somn ar trebui identificate

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel