Merișoarele (afinele roșii), 4 motive sănătoase ca să mănânci mai multe
Merișoarele (afinele roșii) au un statut de superaliment, depășind chiar și afinele (cele negre), rudele lor foarte apropiate, datorită beneficiilor lor impresionante pentru...
Iată lista cu cele 4 motive sănătoase pentru a mânca mai multe merișoare (afine roșii) – ar fi bine să le faci parte din dieta ta pe tot parcursul anului.
Merișoare, beneficii
Au un conținut scăzut de zahăr (așa cum știe oricine cine este mușcat într-un merișor proaspăt), astfel că au o încărcătură glicemică scăzută. Încărcarea glicemică a unui aliment indică impactul acestuia asupra nivelului de zahăr din sânge. Merișoarele au o încărcătură glicemică de 2 (pe o scară de la 0 la 100), deci este un fruct minunat de adăugat în dieta ta.
Merișoarele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitaminele A, C și proantocianidine pe bază de plante. Antioxidanții pe care-i conțin luptă împotriva radicalilor liberi, acei compuși care sunt generați din alimente prăjite, alcool, fum de tutun, pesticide, stres și alte elemente negative la care ne expunem din mediul nostru.
Prea mulți radicali liberi pot provoca inflamații și leziuni celulare, ceea ce poate duce la boli precum cancerul, boala Parkinson și îmbătrânirea rapidă.
Ele ajută la creșterea funcției imune, în special împotriva răcelilor. Substanțele din merișoare au proprietăți antiseptice, permițându-le să distrugă microorganismele și bacteriile.
Merișoarele și sucul de afine roșii au beneficii cardiovasculare - Studiile au arătat polifenolii fructelor, precum și antocianinele lor - acei compuși care conferă merișorului culoarea roșie vibrantă - sunt responsabili pentru descompunerea depozitelor de placă de pe pereții arterelor. Un studiu din 2013 (link direct studiu) a constatat că 2 pahare de suc de merișoare reduce zilnic numărul de celule care cauzează întărirea arterelor.
Fapte nutriționale
O porție de o cană de merișoare oferă următorul procent din valoarea zilnică de:
24% Vitamina C,
18% fibre dietetice,
20% mangan,
8% din vitamina E,
7% cupru,
6% din vitamina K,
6% acid pantotenic,
La doar 46 de calorii.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
