Migrene, INFORMAȚIE VITALĂ: pot fi cauzate de deficiența a 4 vitamine. Ce îți lipsește

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat

Conform unui studiu,  mulți dintre cei afectați de migrene de fapt suferă de un deficit din anumite vitamine.

Cercetătorii de la Centrul Medical al Spitalului de Copii din Cincinnati au efectuat un studiu (link direct studiu) care a legat migrenele de un deficit de vitamine D, B12 și B2, precum și de coenzima Q10. De fapt, au arătat ei, deficiențele în acele vitamine și substanțe nutritive cresc riscul de a suferi de migrene cu 300%.

Vitamina D

Legătura dintre vitamina D și migrene este inflamația: mai exact, deficiența de vitamina D este un teren propice pentru inflamație, inclusiv cea a vaselor de sânge. Vitamina D se găsește în următoarele alimente: Gălbenuș de ou, Ton, Macrou, Somon și ulei de ficat de cod

Vitamina B2

Vitamina B2 – riboflavina - este crucială pentru funcționarea corectă a sistemului nervos și a producției de celule roșii din sânge. Previne multe simptome ale migrenei, inclusiv oboseala și sensibilitatea la lumină - ambele devenind o problemă în cazurile de deficiență. Iată în ce alimente o găsiți: miel, ficat de vită, ciuperci, spanac, migdale și somon. 

Vitamina B12

Persoanele cu migrene tind să aibă niveluri ridicate de homocisteină - un compus ținut sub control de niveluri adecvate de vitamina B12. Homocisteina, conform LifeExtension.com, este o cauză majoră a inflamației asociate migrenelor. Iată în ce alimente găsiți vitamina B12: ton, vită, brânză de vaci, ouă, sardine și miel. 

Coenzima Q10

Coenzima Q10 (CoQ10) este un compus pe care organismul îl produce în mod natural și care, dacă este în niveluri adecvate, reduce riscul de deteriorare a celulelor. Într-un studiu, cercetătorii au observat că suplimentele CoQ10 au fost de trei ori mai susceptibile de a preveni migrenele decât un placebo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel