Mirosul de transpirație, eliminat cu un produs utilizat în tratarea rănilor

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou deodorant fără miros ar putea apărea pe piață în curând. Cercetătorii danezi au descoperit că un produs utilizat în tratarea rănilor ar putea ține la distanță bacteriile care provoacă mirosul neplăcut de transpirație.

Cercetătorii danezi au descoperit o nouă potențială „armă” pentru a combate mirosul de la axile. E vorba despre oxid de zinc sau ZnO. Ideea a venit de la modul în care sunt îngrijite rănile în spital, scrie webmd.com. Deoarece punerea oxidului de zinc pe plăgile chirurgicale deschise reduce corynebacteria și mirosul rău pe care îl creează, cercetătorii au crezut că ar putea fi utilizat ca și component într-un deodorant eficient.

Autorii au declarat ca studiul lor mic,  cu 30 de voluntari sănătoși, s-a oprit din cauza frigului. Acest lucru se datorează faptului că oxidul de zinc ucide cele două tipuri de bacterii care provoacă miros, Corynebacterium spp. și Staphylococcus spp.

„Chiar dacă nu conține parfumuri ca și deodorantele convenționale, participanții au putut constata că a neutralizat orice miros rău de sub braț, în cazul în care a fost aplicat”, a spus cercetătorul principal dr. Magnus Agren, de la Centrul de Vindecarea rănilor de la Copenhaga Bispebjerg Hospital, din Danemarca.

Ar putea fi disponibil în curând

Deocamdată, acest deodorant fără parfum nu este încă disponibil, deși un producător de cosmetice speră să îl scoată pe piață.

Pentru studiul de 13 zile, 30 de bărbați și femei s-au oferit voluntari pentru a încerca oxidul de zinc. Ei au fost repartizați aleatoriu pentru a folosi oxid de zinc într-o axilă și un placebo la celalaltă.

Cercetătorii au luat mostre de bacterii de la participanții la studiu și au provocat răni mici în zonă. Participanții au fost întrebați dacă au detectat o diferență de miros între axila stângă și cea dreaptă și, dacă da, care au mirosit mai bine.

În comparație cu placebo, nivelurile de bacterii care provoacă miros au fost semnificativ mai mici cu oxidul de zinc, au arătat rezultatele. De asemenea, a redus roșeața cauzată de răni și a promovat vindecarea, au constatat anchetatorii într-un comunicat de presă.

Cercetarea prezentată la întâlniri este de obicei considerată preliminară, până când este publicată într-un jurnal revizuit de colegi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel