Narcisismul, cum se schimbă în timp

Adisa Codruț |
Data publicării:
Persoanele narcisiste au nevoie constat de aprecieri
Persoanele narcisiste au nevoie constat de aprecieri

Narcisismul este o trăsătură care se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, susține un studiu îndelungat.

Narcisismul, timp. În cel mai lung studiu despre narcisism până în prezent, cercetători de la Universitatea de Stat din Michigan, SUA, au dezvăluit modul în care această trăsătură de caracter se schimbă în timp.

„În cultura noastră există o povestire conform căreia generațiile sunt din ce în ce mai narcisiste, dar nimeni nu l-a privit vreodată de-a lungul generațiilor sau cum variază cu vârsta în același timp", susține William Chopik, profesor asociat de psihologie la MSU și autorul principal al studiului, potrivit news-medical.net.

În cadrul cercetării au fost evaluate aproape 750 de persoane pentru a vedea cum s-a schimbat narcisismul de la 13 la 70 de ani. Rezultatele: calitățile asociate narcisismului – a fi plin de tine, sensibilitate la critici și impunerea opinia despre ceilalți – intră în declin în timp și cu vârsta. Unele trăsături de caracter - cum ar fi să ai aspirații mari pentru tine - cresc odată cu vârsta.

„Cu cât veți îmbătrâni, cu atât vă gândiți mai mult la lumea pe care o puteți lăsa în urmă. Cel mai mare impuls pentru declinul narcisismului a fost începerea primului job", adaugă William Chopik. Acesta a observat că, în ciuda credinței populare, schimbările nivelurilor narcisismului au loc de-a lungul vieții și schimbările nu se opresc la o anumită vârstă sau etapă a vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel