Neurochirurgul Leon Dănăilă: oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bucurie
Bucurie

Neurochirurgul Leon Dănăilă susține că oamenii optimiști sunt mai sănătoși decât pesimiștii deoarece au un sistem imunitar ”mai bun”.

Neurochirurgul Leon Dănăilă subliniază că gândirea pozitivă și optimismul sunt foarte importante când vine vorba de sănătate. Potrivit acestuia, este foarte important să avem o gândire pozitivă, deoarece acest lucru poate avea efecte uimitoare asupra întregului organism.

”Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități. Anumiți conducători, așa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența.

De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel. Și preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia începe să devină tot mai puternic, el începe să se simtă mai bine. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.

Așadar trebuie să știți că oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce la apariția bolilor grave, uneori’, a explicat neurochirurgul Leon Dănăilă.

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Președintele Asociației Române de Hipnoză, Eugen Popa, consideră că gândirea și vorbirea pozitivă sunt esențiale pentru o viață sănătoasă. Acesta afirmă că subconștientul este activ zi și noapte, indiferent dacă acționăm asupra lui sau nu și controlează toate funcțiile corpului - respirația, bătăile inimii și chiar sistemul nostru nervos. Neurologia arată că subconștientul ne controlează 95 % din viața noastră, iar psihologii susțin că în primii șase ani de viață, mintea subconștientă este mult mai puternică decât mintea conștientă, adaugă acesta.

"Creierul uman este format din 90 de miliarde de celule nervoase ținute împreună de miliarde de puncte de conexiune numite sinapse, iar oamenii de știință speculează că un creier uman poate deține la fel de multe informații pe cât deținea întreg Internet în jurul anului 2007. O informație care ar putea fi șocantă, având în vedere cât de des uităm pe unde ne-am lăsat lucrurile sau ce am mâncat aseară la cină. Tot ceea ce preia subconștientul este prin intermediul mesajelor. Vorbește în imagini, sentimente și metafore. Răspunde la vizualizarea a ceea ce dorești, dar va comunica și înapoi cu imagini și metafore sub formă de vise, vânătăi și coincidențe. Mintea subconștientă ia totul literal, exact așa cum vede și simte. Așa se explică de ce la filmele de groază ne sare inima din piept de frică deși știm că este doar un film. Iată un alt moment bun să conștientizezi diferența de putere dintre conștient și subconștient", explică Eugen Popa, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel