Nu mai arunca frunzele ridichilor. Transformă-le în preparate sănătoase și savuroase
Nu mai arunca frunzele ridichilor. Le poți transforma în preparate culinare delicioase și sănătoase.
Nu mai arunca frunzele ridichilor. Le poți încorpora în preparate culinare delicioase, pline de vitamine. Frunzele de ridichi au o serie de beneficii pentru sănătate. Acestea au beneficii atât pentru tratarea diabetului cât și pentru afecțiunile reumatismale.
Frunzele ridichilor conțin vitamine și minerale esențiale și acționează, de asemenea, ca un agent de detoxifiere. Conținutul ridicat de fier și fosfor din frunzele de ridiche crește imunitatea și reduce oboseala. De asemenea, conțin fibre care ajută în procesul digestiv.
Ori de câte ori vine vorba de ridichi, ne oprim la rădăcină și nu luăm deloc în considerare frunzele. Privind textura aspră, păroasă și înțepătoare a frunzelor de ridichi, lipsa noastră de considerație față de acestea poate părea justificată, dar ratăm tonele de nutrienți pe care le posedă frunzele de ridichi.
Acestea pot fi folosite într-o varietate de moduri în bucătărie, pot fi sotate cu usturoi și folosite ca garnitură, pot fi tocate și folosite ca garnitură pentru supe, tăiței și chiar în salate și sandvișuri, potrivit Lybrate.
Frunzele ridichilor, valori nutritive
Frunzele de ridichi sunt bogate în vitamine și minerale. Acestea sunt compuse din fier, fosfor, acid folic, calciu și vitamina C, care sunt esențiale pentru multe funcții ale organismului. Prezența unei varietăți de substanțe nutritive în frunzele de ridiche o face o plantă versatilă care poate vindeca și ameliora o varietate de boli.
Frunzele ridichilor, cresc imunitatea și reduc oboseala
Oboseala, una dintre cele mai comune afecțiuni din epoca modernă, poate fi contracarată eficient prin consumul de frunze de ridichi. Alături de cantitatea mare de fier și fosfor, aceasta conține și minerale esențiale precum vitamina C, vitamina A și tiamină care ajută la combaterea oboselii.
Cantitatea mare de fier și fosfor dezvoltă imunitatea organismului. Persoanele care suferă de anemie și hemoglobină scăzută își pot ameliora afecțiunile prin ingerarea de frunze de ridiche.
Frunzele ridichilor acționează precum diureticele
Sucul din frunze de ridiche este un diuretic natural. Acesta are capacitatea de a dizolva pietrele și de a curăța vezica urinară. De asemenea, are proprietăți laxative, așa că poate fi folosit pentru a ușura constipația și stomacul balonat.
Frunzele ridichilor, eficiente pentru a trata hemoroizii
Hemoroizii sunt dureroși, iar frunzele de ridichi au proprietăți care pot ajuta la tratarea acestei afecțiuni dureroase. Datorită proprietăților antibacteriene pe care le conțin, s-a observat că frunzele de ridichi diminuează și umflăturile și inflamațiile. Frunzele uscate de ridichi transformate în pudră, amestecate cu o cantitate egală de zahăr și puțină apă, pot forma o pastă. Această pastă poate fi fie consumată, fie aplicată local pe inflamație.
Frunzele ridichilor tratează icterul
Hiperbilirubinemia este o afecțiune în care pielea devine galbenă. Persoanele care au icter suferă de acest lucru. S-a văzut că frunzele de ridichi au această proprietate de a inversa această stare de îngălbenire a pielii. Frunzele trebuie zdrobite, iar extractul trebuie cernut printr-o pânză poroasă. Consumul unei jumătăți de litru din acest suc zilnic, pe o perioadă de zece zile, ajută la vindecarea icterului.
Vezi și: Lista celor mai curate fructe și legume. Afinele și ardeii nu sunt pe listă
Frunzele ridichilor ameliorează reumatismul
Reumatismul este una dintre cele mai dureroase boli din lume. Nu există doar dureri chinuitoare la nivelul articulației genunchiului, ci și inflamații care provoacă mult disconfort. Extractul din frunze de ridiche amestecat cu cantități egale de zahăr și apă formează o pastă care poate fi aplicată local pe inflamație. Folosirea regulată a acestei paste poate ameliora durerea și diminua umflătura.
Frunzele ridichilor reglează glicemia
Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli legate de stilul de viață din zilele noastre. Frunzele de ridichi au multe proprietăți care le ajută să reducă nivelul de zahăr din sânge. Astfel, frunzele de ridichi sunt unul dintre cele mai importante elemente care trebuie incluse în planul unui diabetic. Frunzele de ridichi decelează nivelul ridicat al glicemiei și previn diabetul.
Frunzele ridichilor acționează ca agent detoxifiant
Frunzele ridichilor acționează precum un agent detoxifiant și ajută și în procesul digestiv. Corpul nostru adună zilnic o mulțime de toxine și impurități și este important să le eliminăm. Frunzele de ridichi conțin o multitudine de nutrienți esențiali care are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Acestea ajută la detoxifierea organismului și la eliminarea toxinelor.
Frunzele de ridichi sunt, de asemenea, bogate în fibre alimentare care ajută în procesul digestiv. Acestea țin sub control afecțiuni incomode precum constipația și stomacul umflat.
Utilizări ale frunzelor de ridichi
Frunzele de ridichi pot fi sotate cu usturoi și folosite ca garnitură. De asemenea, pot fi albite și folosite ca garnitură pe tăiței. De asemenea, pot fi consumată crudă în salate sau ca umplutură pentru sandvișuri. Totodată, poți prepara frunzele ridichilor precum spanacul.
Cum să faci supă din frunzele ridichilor
Ingrediente:
- 2 linguri (28 g) de unt fără grăsime
- 1 ceapă, curățată și tăiată grosier
- 2 căței de usturoi, curățați de coajă și tăiați grosier
- 3 cartofi mici (250 g), curățați de coajă și tăiați grosier
- 1 cană (250 ml) de apă
- ¼ linguriță de sare
- 6 căni de frunze proaspete de ridichi, bine spălate
- 1 ½ cană (375 ml) de supă de legume cu conținut scăzut de sodiu
- ¼ - ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- Opțional: smântână pentru servire.
- Opțional: ridichi tăiate felii subțiri și arpagic tocat pentru garnitură, notează Pardon Your French.
Cum se prepară
Pasul 1 - Într-o oală mare, la foc mediu, se adaugă untul și se lasă să se topească. Adăugați ceapa tocată și usturoiul și gătiți timp de 1-2 minute, amestecând frecvent, până când ceapa este parfumată și translucidă.
Pasul 2 - Adăugați cartofii tăiați cubulețe, 1 cană de apă (250 ml) și sarea. Aduceți la fierbere, reduceți focul, acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute, până când cartofii sunt moi ca o furculiță.
Pasul 3 - Adăugați frunzele de ridichi, supa și piperul negru. Se amestecă și se aduce din nou la fierbere. Se lasă să fiarbă 2-3 minute, până când frunzele sunt complet ofilite.
Pasul 4 - Cu ajutorul unui blender, amestecați ingredientele supei până la omogenizare. Asezonați din nou cu sare și piper după gustul dumneavoastră (opțional).
Pentru servire, turnați supa în boluri individuale. Se ornează cu smântână, ridichi tăiate felii subțiri și/sau arpagic tocat pentru garnitură.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
