Nucile, bune pentru diabetici. De ce boli îi protejează grăsimile nesaturate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta cu nuci scade hipertensiunea arterială
Dieta cu nuci scade hipertensiunea arterială

Consumul de nuci, migdale sau fistic, de mai multe ori pe săptămână, a fost asociat cu menținerea unei bune sănătăți a inimii. De protecție se bucură în special cei care sunt diabetici.

Consumul de nuci (alături de migdale sau fistic) cât de frecvent (aproape zilnic, dacă e posibil), poate reduce riscul bolilor cardiovasculare la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, după cum rată un nou studiu.

Documentul a  fost publicat online de către Circulation Research și s-a bazat pe sondajele privind dieta a mai mult de 16.000 de oameni, înainte și după ce au fost diagnosticați cu diabet de tip 2, o afecțiune care crește riscul bolilor de inimă, scrie Harvard Medical School.

Risc cu 17% mai mic

Cercetătorii i-au întrebat pe participanții la studiu despre obiceiurile alimentare ale acestora, pentru o perioadă de mai mulți ani. Persoanele care au mâncat cinci porții de nuci pe săptămână au avut un risc cu 17% mai mic de a face  boli cardiovasculare, comparativ cu cei care au mancat mai puțin de o porție pe săptămână.

Pline de grăsimi nesaturate, fibre și minerale, nucile pot ajuta la menținerea sub control a zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a colesterolului.

Fructele cu coji lemnoase, care includ nucile, migdalele și fisticul, păreau să ofere cele mai puternice beneficii, potrivit rezultatelor studiului. Arahidele nu au avut rezultate la fel de bune.

Deși acest studiu nu poate dovedi cauza și efectul, mâncând o mână mică de nuci nesărate aproape zilnic vă va ajuta, probabil, inima , chiar dacă nu aveți diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel