O boală cardiacă mortală s-ar putea să nu fie atât de mortală

O afecțiune incurabilă numită cardiomiopatie hipertrofică poate fi mai puțin mortală decât s-a crezut anterior, potrivit unui nou studiu al deceselor subite cardiace în rândul tinerilor.

Cel puțin 1 din 500 de oameni din întreaga lume crede că are HCM, deși estimările variază. Mușchiul cardiac se mărește și se îngroașă, afectând funcția inimii. HCM, de asemenea, poate perturba semnalele electrice ale inimii. Moartea cardiacă bruscă apare atunci când o defecțiune electrică provoacă un ritm cardiac rapid și neregulat care oprește inima, notează Hearth.

Cercetările anterioare au sugerat că 1 din 100 până la 200 de persoane cu HCM mor brusc în fiecare an de stop cardiac, a spus dr. Paul Dorian, autorul principal al noului studiu și profesor de medicină la Universitatea din Toronto. Dar munca echipei sale din Ontario constată că probabilitatea morții subite este de aproximativ 1 pe 3.000 de persoane pe an.

"Constatarile noastre ne permit sa scadem temperatura in functie de gradul nostru de ingrijorare pentru afectiune", a spus Dorian.

Studiul, care a apărut luni în jurnalul American Heart Association, Circulation, a găsit, de asemenea, 7 din 10 morți subite legate de HCM, au avut loc la persoane care nu au fost diagnosticate anterior cu afecțiunea. Bărbații cu HCM aveau de peste cinci ori riscul de moarte subită cardiacă ca femeile.

HCM este de obicei moștenit și apare de obicei în adolescență sau 20 de ani. Cea mai mediatizată manifestare a acesteia este moartea subită, a spus Dorian, adesea la tineri - în special sportivi de performanță. Cu toate acestea, studiul a constatat că cele mai multe decese au avut loc în timpul repausului sau al activității ușoare. Doar aproximativ 17% s-au întâmplat în timpul activității fizice sau imediat după.

Clarificarea riscului de deces subit pentru pacienții cu HCM este crucială. Ar putea fi sfătuiți de către medici să fie mereu prudenti, să evite participarea la competiții sportive și poate chiar să obțină un ICD, un defibrilator cardioverter implantabil, care detectează ritmuri cardiace periculos anormale și care produce un șoc corectiv.

În timp ce aceste strategii pot fi potrivite pentru persoanele cu simptome, cum ar fi leșinul care sugerează un risc ridicat, acestea sunt costisitoare și pot schimba viața, în special pentru adulții tineri, a spus Dorian. „Când tratamentele opresc sportul, i se spune că s-ar putea să pierdeți mortul sau un defibrilator, este o afacere mare".

Pentru studiu, oamenii de știință au folosit o bază de date care cuprinde toate decesele din Ontario, implicând biroul legistului. Înregistrările includeau autopsia și alte detalii ale fiecărui caz. Cercetătorii au numărat moarte cardiacă bruscă legată de HCM la persoane cu vârste cuprinse între 10 și 45 de ani, timp de 12 ani care se încheie în 2016. Echipa a consultat, de asemenea, datele serviciilor medicale de urgență, plus un registru ICD pentru a estima decesele prevenite de dispozitive.

Cercetările anterioare au sugerat că ar fi trebuit să existe aproximativ 700 până la 1.400 de morți cardiace subite legate de HCM în populația studiată, au scris cercetătorii. În schimb, au găsit 44 de cazuri pe care le considerau definite, plus trei cazuri probabile și șase cazuri posibile.

Estimările mai mari ale morții subite legate de HCM, în mare parte, provenite din centrele specializate care îngrijesc și studiază persoanele cele mai bolnave și, astfel, ar putea sugera că pacienții sunt cu un risc considerabil mai mare decât în realitate, a spus dr. Robert Bonow, profesor de cardiologie la Northwestern University Feinberg School of Medicina la Chicago și un președinte trecut al AHA.

În același timp, incertitudinea cu privire la adevărata incidență a HCM face imprecisă chiar și calculele de risc ale noului studiu. Câteva cazuri de moarte subită legate de HCM în studiu reprezintă numărătorul calculului, a spus Bonow, care nu a fost implicat în noua cercetare.

„Ceea ce nu avem este numitorul - câți pacienți au HCM. Deci este o presupunere, probabil o presupunere exactă, dar nu se știe". Echipa de studiu s-a bazat pe o estimare comună conform căreia 1 din 500 de persoane au HCM.

Bonow a coautorizat Fundația American College of Cardiology și ghidurile AHA privind diagnosticul și tratamentul HCM. El a spus că caracteristicile cu risc ridicat ale afecțiunii includ leșin, istoric familial de moarte subită, grosimea mușchilor cardiaci, o aritmie și prezența țesutului cicatricial. El sfătuiește pacienții să solicite îngrijiri de la un cardiolog cu experiență în gestionarea HCM.

"Dacă este necesar, obțineți și alte opinii, mai ales dacă există o recomandare pentru un ICD", a spus Bonow. „Dacă există un istoric familial, recomandăm membrilor familiei să fie examinați."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel