Obezitatea, cum se transmite peste generații

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Obezitatea
Obezitatea

Obezitatea a fost obiectul unui studiu al cercetătorilor, care au constatat că există o legătură evidentă între nepoți și bunici pe linie maternă, în ce proivește obezitatea abdominală.

Obezitatea este cunoscută în grupuri în familii, dar cele mai multe studii până în prezent sunt limitate la două generații.

Un nou studiu privind obezitatea pediatrică este primul care examinează în mod prospectiv relația dintre obezitatea abdominală pe relația descendenților, a două generații, respectiv a bunicilor și nepoților.

Studiul a descoperit o legătură consistentă între circumferința taliei la bunica maternă și nepot, neexistând nicio altă asociere în alte descendențe.

Asocierea a fost văzută la ambele momente de timp analizate: când copiii aveau 5 ani, și când aveau 9 ani.

Datele au provenit de la participanții la Studiul de cohortă de generație încrucișată Lifeways, care a fost inițiat în 2001 în Irlanda. 

Rezultatele pot sugera un efect intrauterin sau de mediu, cu potențiale implicații clinice asupra sănătății publice și.

„Aceste descoperiri pot avea implicații practice pentru intervențiile familiei într-un moment de provocare globală în combaterea obezității”, a declarat autorul principal Dr. Cecily Kelleher, de la University College Dublin, în Irlanda.

„Dar, de asemenea, subliniază necesitatea de a înțelege în termeni științifici transmiterea încrucișată a generației riscului de boală care nu este transmisibil.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel