Oboseala, când trebuie să te îngrijoreze faptul că ești obosit

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Oboseala, atipit. Foto: Pixabay
Oboseala, atipit. Foto: Pixabay

Să presupunem că de câteva zile, poate chiar de vreo săptămână - două, ai o oboseală care pare că nu mai trece. Ce trebuie să faci? Când e oboseala periculoasă și trebuie să mergi la doctor?

Cu toții trecem prin perioade de oboseală, de energie scăzută. Poți avea chiar și o săptămână proastă, când oboseala nu te lasă, orice ai face.

Când e oboseala o problemă

„De obicei, majoritatea oamenilor pot să-și dea seama când oboseala lor e semn de ceva mai grav. În acest caz, sau dacă oboseala se agravează sau durează mai mult de o săptămână sau două, este timpul să vă consultați medicul. Oboseala dumneavoastră poate fi legată de o boală sau de o infecție subiacentă, mai ales dacă este însoțită de simptome, cum ar fi febră, dificultăți de respirație sau pierderea apetitului", arată dr. Howard LeWine, redactor șef al Harvard Men's Health Watch.

Un motiv important de a vă consulta medicul este dacă adesea vă treziți epuizați (obosiți) în ciuda faptului că dormiți bine. În plus, s-ar putea nu vă simțiți motivați să începeți ziua sau faceți eforturi suplimentare pentru a parcurge activitățile zilnice care sunt de obicei ușoare. „Acestea ar putea fi simptome ale tulburărilor de somn sau ale depresiei", arată specialistul Harvard.

Cum decurge consultul medical

În timpul consultului, medicul dumneavoastră va încerca să elimine posibile probleme care cauzează oboseală, cum ar fi efectele secundare ale unor medicamente. „De asemenea, el poate comanda teste de sânge pentru a determina dacă oboseala este legată de o problemă specifică, cum ar fi anemia, tiroida subactivă (hipotiroida) sau inflamația hepatică (hepatita)", arată dr. Howard LeWine.

Totuși, să nu fiți surprins dacă medicul dumneavoastră nu găsește o cauză exactă a oboselii dumneavoastră. E posibil ca pur și simplu să aveți nevoie de o minivacanță pentru a scăpa de epuizarea care vă macină.

„Am constatat că, în majoritatea cazurilor, oamenii se vindecă de oboseală după o perioadă de odihnă și un somn bun", conchide specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel