Aproximativ 94% dintre decesele COVID din ultima săptămână, înregistrate la nevaccinați

Adisa Codruț |
Data publicării:

Circa 94% dintre decesele cauzate de COVID s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Cel mai recent raport al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) arată că 94,7% dintre decesele raportate din cauza infecției COVID s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

”Raport INSP săptămâna 16–22 august: 94.7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 4.0% la persoane vaccinate cu schemă incompletă!

În săptămâna 16 – 22 august 2021, 41.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța.

80.4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

29.7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, Iași, Caraș Severin, Constanța și București.

94.7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 4.0% la persoane vaccinate cu schemă incompletă.

De la începutul pandemiei până în prezent: 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate!

Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea”, se arată pe Facebook-ul Ro Vaccinare.

Un studiu sud-coreean susține că persoanele bolnave cu varianta Delta a infecției COVID au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele infectate. Persoanele infectate cu varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele infectate cu varianta originală atunci când sunt observate primele simptome, potrivit unui studiu sud-coreean. Dar încărcătura virală scade apoi treptat, ajungând să fie până la 30 de ori mai mare după patru zile şi de peste 10 ori mai mare după nouă zile, pentru ca după 10 zile nivelul ei să fie comparabil cu cel al altor variante ale coronavirusului, relevă studiul realizat de Agenţia Coreeană pentru Controlul şi prevenirea Bolilor (Korea Disease Control and Prevention Agency - KDCA).

O încărcătură virală mai mare înseamnă că virusul se transmite mult mai uşor de la o persoană la alta, crescând astfel numărul îmbolnăvirilor şi al spitalizărilor, explică un responsabil sanitar sud-coreean, Lee Sang-won. ''Dar aceasta nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata ei de transmitere este de 1,6 ori faţă de varianta Alpha şi aproximativ dublă faţă de varianta originală'', remarcă acesta, potrivit Agepres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel