"Pâinea se umflă în burtă și nu mai poți să gândești". Vlad Ciurea, despre mâncarea potrivită pentru creier
Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile unei alimentații curate pentru creier și pentru întregul organism.
Cunoscutul medic neurochirurg susține că atunci când mâncăm prea mult avem nevoie de odihnă, lucru care ne face să nu mai fim atât de productivi.
"Toate posturile sunt o purificare, regimurile cum ar fi fastingul (post intermitent) recomandăm. Noi, doctorii, recomandăm pacienților după o operație să țină regim. Regimul din post face foarte bine organismului.
Mâncarea are toxine și să ne purificăm în spirit, vorbă și în mâncare. E bine să ținem post măcar miercurea și vinerea. Recomand să mâncăm alimente mai ușoare, să renunțăm din când în când la carne și la preparate grele", a declarat Vlad Ciurea, la Antena 3.
Care sunt beneficiile postului pentru creier
"În limbajul nostru se spune big belly no brain, pâinea se umflă în burtă și nu mai poți să gândești. Populațiile sudice din Europa au siestă, nu poți să îi condamni pentru că trăiesc foarte bine.
Trebuie să avem o alimentație bună, corectă și cât mai multă apă. Pledez pentru multă apă și mai ales pentru apă alcalină, contează foarte mult pentru că schimbă PH-ul. Contează aerul curat, raza de lumină, rugăciunea, alimentația ușoară, contează gândirea optimistă", a mai adăugat medicul.
În ceea ce privește gândirea optimistă, medicul susține că "totul în creierul nostru se desfășoară între cei doi poli: optimism și pesimism. Prin structura noastră noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în această săptămână sfântă, să gândim cât mai optimist, optimist în totalitate, să ne apropiem de cei din familie, de cei dragi și să ajutăm".
"NU pâinea îngrașă!". Medic, adevărul despre pâine: Minim 6 FELII pe zi! Ceea ce punem pe ea ne îngrașă, de fapt
"Pâinea noastră cea de toate zilele, de care toată lumea fuge când e vorba de câteva kilograme în plus sau de diabet. Toată lumea renunță la ea. Problema cu eliminarea pâinii e că nu ne dăm seama că până la urmă e cel mai prietenos și versatil carbohidrat din toți câți există în dietele noastre.
În toate piramidele alimentare se recomandă între 6 și 11 porții de cereale integrale pe zi, iar dacă avem în față o pâine integrală eu aș recomanda ca niciodată să nu ne ferim de ea. Mai degrabă m-aș feri de biscuiți, de covrigei, de gogoși, de covrigi.
Am auzit de multe ori: Nu mai mănânc pâine, dar când ne întâlnim cu un covrig cald pe stradă nu putem să rezistăm. Pâine ne ține de foame! Pâinea are fibre, mai ales dacă o alegem pe cea de calitate. Dacă alegem și pâinea cu semințe avem și grăsimi Omega-3 de cea mai bună calitate de care avem nevoie.
Problema e că nu pâinea în sine ne îngrașă, ci ceea ce punem pe pâine sau în ceea ce înmuiem pâinea. Și mai ales acum, în post, avem de-a face cu sosuri, cu multă prăjeală, cu mult ulei.
Dacă ar fi să fac o comparație între brânză și pâine, un tip de brânză grasă, un cașcaval, ne poate costa spre 350 - 400 de calorii / 100 de grame. Pe când 100 de grame de pâine nu depășește 275 de calorii, ceea ce înseamnă că la 2 felii de pâine am 100 de calorii, exact cât două cubulețe de ciocolată.
Așadar, ce îngrașă mai mult? Pâinea, ciocolata sau brânza? Eu prefer de fiecare dată pâinea și dau 6 porții minim pe zi, adică 6 felii. O felie are în jur de 20 - 25 de grame, care nu are mai mult de 50 - 60 de calorii și nu mai mult de 10 grame de zahăr și carbohidrați pentru cei care-și numără carbohidrații", a declarat medicului diabetolog Laura Ene, în direct la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.
De ce te îngrași chiar și dacă renunți la pâine... citește mai departe AICI
- 
                        
 - 
                        
 - 
                        
 - 
                        Un test de salivă ar putea descoperi insuficiența cardiacă04.11.2025, 09:28
 - 
                        
 
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
