Palpitații cardiace în urma consumului de bere. Care sunt cauzele

Palpitațiile cardiace care se dezvoltă după ce bei bere sunt cel mai probabil un semn de anafilaxie, o reacție alergică sistematică care îți afectează întregul corp. Berea conține sulfiți, boabe...
Dacă ritmul cardiac crește după ce bei bere, apelează imediat medicul. Dacă aveți o reacție alergică severă, puteți dezvolta simptome care pot pune viața în pericol.
Anafilaxia din consumul de bere poate apărea din cauza diferitelor afecțiuni. Anafilaxia este o afecțiune rară care este declanșată de un alergen pe care corpul tău îl consideră substanță periculoasă. Anafilaxia este cel mai frecvent rezultatul unei mușcături de insecte, sau în urma consumului anumitor medicamente sau alimente. În timpul unei reacții alergice severe, țesuturile din corpul tău eliberează histamină și alte substanțe chimice care provoacă inflamația. Țesuturile moi se umflă și se strâng și duc la complicații suplimentare, cum ar fi incapacitatea de a respira, creșterea ritmului cardiac, un puls slab și scăderea bruscă a tensiunii arteriale, , notează Livestrong.
sulfiți
Produsele chimice numite sulfiți sunt utilizate în mod obișnuit în bere și vin pe post de conservant pentru a opri băutura să își schimbe culoarea. Clinica Cleveland afirmă că FDA a plasat o restricție a sulfiților pentru utilizare în fructe și legume, dar sunt în continuare permise în băuturi. Este posibil să aveți alergie sau sensibilitate la sulfiții care ar putea provoca anafilaxia. O reacție alergică va determina crearea de anticorpi împotriva imunoglobulinei E, în timp ce o sensibilitate generală poate provoca doar complicații digestive.
Intoleranță la alcool
Deși intoleranța la alcool nu este o reacție alergică, poate duce totuși la anafilaxie. Intoleranța la alcool este incapacitatea corpului tău de a digera și absorbi alcoolul. Această afecțiune provoacă congestie nazală, mâncărimi ale pielii, nasul curgător, congestie nazală, astm, vărsături, greață, arsuri la stomac, dureri abdominale și creșterea ritmului cardiac. Consumul de bere poate declanșa simptomele acestei intoleranțe care poate duce la palpitații cardiace. Tratamentul acestei afecțiuni severe poate include utilizarea epinefrinei, adrenalină sintetică care poate readuce organismul la funcția normală.
Alergie la cereale
Berea este făcută din boabe. Dacă aveți alergie la grâu, abia sau secară, o creștere a ritmului cardiac și palpitații pot fi cauzate de proteinele de cereale folosite la fabricarea berii. Atunci când ingerați bere, sistemul dumneavoastră imunitar poate identifica accidental proteinele din băutură ca alergeni și le poate ataca cu anticorpi IgE. Această acțiune poate duce la o inundație de substanțe chimice care intră în organism, trimițând-o într-o stare de șoc.
-
-
-
-
Osteoporoza, o boală tăcută care nu trebuie ignorată20.10.2025, 17:22
-
Terapia care reduce colesterolul cu aproape 50%20.10.2025, 17:01
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!