Palpitații cardiace în urma consumului de bere. Care sunt cauzele

Palpitațiile cardiace care se dezvoltă după ce bei bere sunt cel mai probabil un semn de anafilaxie, o reacție alergică sistematică care îți afectează întregul corp. Berea conține sulfiți, boabe...
Dacă ritmul cardiac crește după ce bei bere, apelează imediat medicul. Dacă aveți o reacție alergică severă, puteți dezvolta simptome care pot pune viața în pericol.
Anafilaxia din consumul de bere poate apărea din cauza diferitelor afecțiuni. Anafilaxia este o afecțiune rară care este declanșată de un alergen pe care corpul tău îl consideră substanță periculoasă. Anafilaxia este cel mai frecvent rezultatul unei mușcături de insecte, sau în urma consumului anumitor medicamente sau alimente. În timpul unei reacții alergice severe, țesuturile din corpul tău eliberează histamină și alte substanțe chimice care provoacă inflamația. Țesuturile moi se umflă și se strâng și duc la complicații suplimentare, cum ar fi incapacitatea de a respira, creșterea ritmului cardiac, un puls slab și scăderea bruscă a tensiunii arteriale, , notează Livestrong.
sulfiți
Produsele chimice numite sulfiți sunt utilizate în mod obișnuit în bere și vin pe post de conservant pentru a opri băutura să își schimbe culoarea. Clinica Cleveland afirmă că FDA a plasat o restricție a sulfiților pentru utilizare în fructe și legume, dar sunt în continuare permise în băuturi. Este posibil să aveți alergie sau sensibilitate la sulfiții care ar putea provoca anafilaxia. O reacție alergică va determina crearea de anticorpi împotriva imunoglobulinei E, în timp ce o sensibilitate generală poate provoca doar complicații digestive.
Intoleranță la alcool
Deși intoleranța la alcool nu este o reacție alergică, poate duce totuși la anafilaxie. Intoleranța la alcool este incapacitatea corpului tău de a digera și absorbi alcoolul. Această afecțiune provoacă congestie nazală, mâncărimi ale pielii, nasul curgător, congestie nazală, astm, vărsături, greață, arsuri la stomac, dureri abdominale și creșterea ritmului cardiac. Consumul de bere poate declanșa simptomele acestei intoleranțe care poate duce la palpitații cardiace. Tratamentul acestei afecțiuni severe poate include utilizarea epinefrinei, adrenalină sintetică care poate readuce organismul la funcția normală.
Alergie la cereale
Berea este făcută din boabe. Dacă aveți alergie la grâu, abia sau secară, o creștere a ritmului cardiac și palpitații pot fi cauzate de proteinele de cereale folosite la fabricarea berii. Atunci când ingerați bere, sistemul dumneavoastră imunitar poate identifica accidental proteinele din băutură ca alergeni și le poate ataca cu anticorpi IgE. Această acțiune poate duce la o inundație de substanțe chimice care intră în organism, trimițând-o într-o stare de șoc.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!