Pate de ficat de pui făcut în casă. Cea mai simplă și mai rapidă rețetă

Dana Lascu / 06 ian 2021 / 17:48
Pate de ficat. Foto: Pixabay
Pate de ficat. Foto: Pixabay

Cea mai simplă rețetă de casă de pate de ficat de pui, fără chimicale sau conservanți. Rețeta este ușor de făcut și sănătoasă!

Ingrediente: 

Rețetă pentru 4 persoane: 

  • O caserolă de ficat de pui de 500 gr.
  • 4 ouă 
  • O lingură de muștar 
  • O ceapă albă
  • Sare și piper după gust. 
  • Pătrunjel, după preferințe.

 

Timp de preparare: circa 30 de minute

Mod de preparare: 

Se pun la fiert ficățeii și ceapa doar descojită, cu un vârf de cuțit de sare. Când ceapa s-a fiert și ficățeii sunt fierți și noi, se strecoară ficățeii și se pun în bolul de făcut maioneză. Ceapa se aruncă. Se păstrează la îndemână câteva linguri din apa în care au fost fierți ficățeii, dar care a fost strecurată.

Ouăle se fierb tari, se curăță de coajă și se taie în două. Gălbenușul se adaugă peste ficăței, în bol, împreună cu o lingură de muștar, cu sare și piper după gust.

Se fac cremă fie cu telul (masher de cartofi), presa de făcut piure sau mixerul vertical.

Dacă e prea groasă pasta, puteți adăuga puțin din zeama strecurată în care au fost fierți ficățeii. Puneți pe rând, câte o lingură, ca să nu riscați să devină pasta prea moale.

Pateul poate fi folosit pentru a umple albușurile fierte, ca sandviș sau orice fel de umplutură doriți.

De asemenea, se poate orna cu frunze de pătrunjel sau cu măsline. 

Rezistă, dacă este ținut în frigider, fără probleme 3-4 zile. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy