Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Pateul vegetal rămâne o alegere gustoasă și sănătoasă pentru orice masă, cu singura condiție ca acesta să fie făcut în casă.
Rețeta pe care ți-o prezentăm nu numai că este ușor de preparat, dar oferă și o alternativă sănătoasă și savuroasă la tradiționalul pateu de ficat.
Vezi și: Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
În caz că nu știați, termenul de pate provine din limba franceză și înseamnă pastă, ceea ce este perfect adecvat, având în vedere consistența cremoasă a acestui preparat.
În rețeta tradițională, pateul se prepară din ficat și carne tocată, adăugând ierburi și condimente.
În versiunea vegană, ficatul este înlocuit cu ciuperci și nuci, care oferă o textură similară. Pentru a recrea aromele clasice, se folosesc ierburi și condimente tradiționale.
Ciupercile sunt ingredientul principal al acestui pateu vegetal. Deși ciupercile albe comune sunt o alegere bună, pentru o aromă mai intensă și profundă, recomandăm utilizarea ciupercilor portobello mici sau a ciupercilor sălbatice.
Timpul total de preparare al pateului vegetal este de 15 minute.
Vezi și:
De ce să pui lămâie în lapte. Secretul pe care mulți îl țin ascuns. Rezultatul te va ȘOCA
Ingrediente
- 2 căni de ciuperci tocate
- 1 ceapă mică, tocată
- 3 linguri de pătrunjel (proaspăt, dacă este posibil)
- 3/4 cană bucăți de nucă
- 2 linguri brandy sau sherry (opțional)
- 1 linguriță de sos Worcestershire
- 2 lingurițe de sare
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță rozmarin
Boala misterioasă care fură vederea. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori
Procesul de preparare este simplu și rapid:
1. Sotarea legumelor
Într-o tigaie, se încinge uleiul și se călește ceapa timp de câteva minute până când devine aromată.
Începeți prin a sota ciupercile și legumele într-o tigaie la foc mediu - mare. Gătiți până când lichidul din ciuperci se evaporă complet și tigaia devine uscată, aproximativ 5 minute. Acest pas este crucial pentru a evita rezultatul unui pateu apos și neplăcut.
2. Adăugarea aromelor
După evaporarea lichidului, adăugați coniac și continuați să gătii până când lichidul se evaporă din nou.
3. Prepararea în robotul de bucătărie
În timp ce ciupercile se gătesc, tocați nucile. Adăugați ciupercile gătite, pătrunjel, rozmarin, sare, usturoi pudră și piper negru. Amestecați până obțineți o pastă omogenă.
4. Ajutarea gustului
Gustați pateul și ajustați condimentele după preferință. De obicei, este nevoie de puțin mai multă sare decât de obicei.
Pateul vegetal este ideal servit rece, alături de biscuiți sau felii subțiri de pâine prăjită. De asemenea, poate fi păstrat într-un recipient ermetic în frigider timp de 3 - 5 zile.
Gustul se îmbunătățește după o zi, când aromele se întrepătrund, astfel că îl puteți prepara cu o zi înainte de momentul când vreți să-l mâncați.
-
Ceaiul care desfundă nasul instant26.12.2025, 15:50
-
-
Primul semn că ficatul tău este suprasolicitat26.12.2025, 12:07
-
-
5 alimente pe care să NU le mai pui niciodată pe ușa frigiderului26.12.2025, 09:56
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Piftie de porc, rețeta simplă. Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie ingredientul secret
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
