Planta care înlocuiește Aspirina. Poate ajuta la durerile de spate, febră, dureri musculare. Cum se administrează, ce beneficii și efecte adverse are

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Planta care înlocuiește Aspirina - Foto: Freepick @oxanadenezhkina
Planta care înlocuiește Aspirina - Foto: Freepick @oxanadenezhkina

Care este planta care înlocuiește aspirina. Ce trebuie să știi despre ea, despre beneficii și contraindicații.

Scoarța de salcie a fost folosită de secole ca analgezic. Unii oameni folosesc scoarța de salcie ca alternativă la aspirină, în special cei care se confruntă cu dureri de cap cronice sau dureri de spate. Scoarța de salcie este, de asemenea, folosită în unele produse pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Ingredientul activ din medicamentul obținut din scoarță de salcie se numește salicină.

Aceasta provine din ramurile de salcie de 2 până la 3 ani. Arborii și arbuștii de salcie cresc peste tot în lume, cu excepția Australiei și a Antarcticii. Salcia albă și salcia neagră sunt două dintre cele mai comune sălcii care sunt folosite în scopuri medicinale.

În anul 1829, farmacistul francez Leroux a reuşit sa izoleze principiul activ al salciei, salicilina. Acest compus este metabolizat în organism în acid salicilic, precursor al aspirinei.

Mai mult, salicina are efecte de reducere a durerii și a febrei în organism.

Parodontoza, cauze, simptome, tratament. Iancu: Parodontită e corect. Duce la PIERDEREA dintelui, chiar dacă pacientul nu vede carii sau nu are nicio durere

Beneficiile potențiale ale salciei

Atunci când a fost folosită la persoanele cu dureri lombare, s-a constatat că scoarța de salcie a fost mai eficientă decât placebo într-o recenzie recentă a medicamentelor pe bază de plante. Sunt necesare date concludente care să contrasteze scoarța de salcie cu aspirina tradițională. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei alternative la aspirină, ați putea lua în considerare scoarța de salcie.

Scoarța de salcie poate fi folosită și pentru a ameliora crampele menstruale și pentru a face să scadă febra. Salicina din interiorul scoarței de salcie acționează în același mod ca și aspirina, reducând inflamația și durerea pe măsură ce intră în fluxul sanguin.

Datorită proprietăților antiinflamatorii ale scoarței de salcie, aceasta poate fi deosebit de eficientă în combaterea durerilor articulare, de asemenea.

Oamenii folosesc în mod obișnuit scoarța de salcie pentru:

- dureri de spate

- osteoartrită

- febră

- gripă

- dureri musculare

Deși este folosită la scară largă, nu există dovezi științifice bune care să susțină majoritatea acestor utilizări.

Riscuri și efecte adverde ale salciei

 

Cum îți palpezi CORECT sânii. CÂND și cum trebuie făcută autopalparea și la ce să fii foarte ATENTĂ de acum

Există unele persoane care nu ar trebui să folosească coaja de salcie. Dacă aveți o alergie la aspirină, este posibil să aveți o reacție și la scoarța de salcie.

De asemenea, scoarța de salcie poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantele și beta-blocantele.

Copiii și adolescenții până la vârsta de 16 ani sunt în general descurajați să ia scoarță de salcie din orice motiv. Acest lucru se datorează riscului de apariție a sindromului Reye, o afecțiune rară care provoacă leziuni cerebrale și hepatice.

Femeile însărcinate și cele care alăptează sunt, de asemenea, descurajate să ia orice medicament care conține salicilați.

Persoanele cu ulcer gastric ar trebui să fie deosebit de atente cu scoarța de salcie, în același mod în care ar fi prudente cu aspirina, deoarece o cantitate prea mare ar putea provoca hemoragii gastrice.

În ceea ce privește efectele secundare ale salciei, atunci când este administrată cu moderație nu pare să aibă efecte secundare negative. Cu toate acestea, salicina din coaja de salcie se transformă în acid salicilic. Unii cred că acest lucru o face mai blândă pentru stomac decât aspirina creată în laborator, însă prea multă scoarță de salcie poate provoca crampe la stomac și sângerări.

Când se administrează pe cale orală, scoarța de salcie este posibil să fie sigură atunci când este utilizată timp de până la 12 săptămâni. Ar putea provoca diaree, arsuri la stomac și vărsături la unele persoane. De asemenea, poate provoca mâncărimi, erupții cutanate și reacții alergice, în special la persoanele care sunt alergice la aspirină.

În plus, poate provoca mâncărimi, erupții cutanate și reacții alergice, în special la persoanele care sunt alergice la aspirină.

Nu există suficiente informații de încredere pentru a ști dacă scoarța de salcie este sigură pentru a fi utilizată în timpul sarcinii. Este posibil să nu fie sigur să folosiți coaja de salcie în timpul alăptării. Scoarța de salcie conține substanțe chimice care pot intra în laptele matern și pot avea efecte dăunătoare asupra copilului care alăptează. Nu o utilizați dacă alăptați.

Tulburări de sângerare: Scoarța de salcie ar putea crește riscul de sângerare la persoanele cu tulburări de sângerare.

Afecțiuni renale: Scoarța de salcie ar putea reduce fluxul sanguin prin rinichi. Acest lucru ar putea duce la insuficiență renală la unele persoane. Dacă aveți boli de rinichi, nu utilizați coaja de salcie.

Sensibilitate la aspirină: Persoanele cu astm, ulcer gastric, diabet, gută, hemofilie, hipoprotrombinemie sau boli renale sau hepatice ar putea fi sensibile la aspirină și, de asemenea, la scoarța de salcie. Utilizarea scoarței de salcie ar putea provoca reacții alergice grave. Evitați utilizarea.

Chirurgie: Scoarța de salcie ar putea încetini coagularea sângelui. Ar putea provoca sângerări suplimentare în timpul și după o intervenție chirurgicală. Nu mai utilizați scoarță de salcie cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată, potrivit WebMd.

Potrivit Healthline, scoarța de salcie se găsește sub formă de:

- Capsule

Scoarța de salcie poate fi achiziționată din multe farmacii și din aproape orice magazin de produse naturiste sub formă de pulbere, încapsulată. Doza recomandată pentru ameliorarea durerii este de 240 miligrame pe zi.

- Scoarță

Ingredientul activ din scoarța de salcie este salicina, dar flavonoidele și particulele vegetale care o însoțesc ar putea fi o parte din ceea ce face ca scoarța de salcie să fie eficientă. Din acest motiv, unele persoane preferă să mestece efectiv scoarța neprelucrată de salcie. Este dificil de determinat cât de multă salicină obțineți din fiecare bucată de scoarță, așa că această metodă de consum trebuie abordată cu prudență.

- Lichid

Scoarța de salcie poate fi găsită, de asemenea, sub formă de tinctură distilată. Luând o picătură sau două pe zi pentru ameliorarea durerii (până la 2 mililitri) poate funcționa ca un substitut antiinflamator și de ameliorare a durerii pentru aspirină.

- Ceai

Unele magazine de produse naturiste vând ceai de scoarță de salcie, făcându-și reclamă ca fiind un analgezic și antiinflamator. Se infuzează ceaiul din scoarță de salcie timp de două-trei minute în apă fierbinte. Atunci când se consumă scoarță de salcie sub această formă, este greu de spus câtă salicină se obține în fiecare porție de ceai.

- Topică

Scoarța de salcie poate fi folosită local. Deoarece nu este absorbită pe cale digestivă, scoarța de salcie topică este o alternativă bună pentru cei care se confruntă în mod obișnuit cu ulcerul gastric. Cu toate acestea, utilizarea topică poate fi dură și poate provoca iritații ale pielii.

Chiar dacă este utilizat pe scară largă, au fost efectuate foarte puține studii clinice pentru a verifica eficacitatea scoarței de salcie. Studiile preliminare arată totuși că există unele beneficii pentru sănătate și că anumite specii de salcie conțin concentrații mai mari de salicină și flavonoide decât altele.

În studiile care au fost făcute, riscurile și efectele secundare par destul de minime. Și există secole de studiu și de utilizare a aspirinei, care își obține ingredientul activ din scoarța de salcie.

Pedanius Dioscorides, medic, fizician, farmacolog şi botanist grec, recomanda consumul de frunze de salcie zdrobite cu puţin piper şi înmuiate în vin pentru a calma durerile din zona lombară.

Consultați un medic înainte de a vă administra orice medicament sau tratament.

Regina Elisabeta, diagnostic. Ce înseamnă mobilitate episodică și cât de gravă e starea ei. Un medic RUPE tăcerea: Poate un AVC. Apare după o viață lungă și activă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel