Planta celebră care te ţine departe de INFARCT și CANCER

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Planta celebră care te ţine departe de INFARCT și CANCER Foto: Pexels
Planta celebră care te ţine departe de INFARCT și CANCER Foto: Pexels

Care e planta care te ţine departe de infarct şi cancer. Ce beneficii aduce pentru sănătate.

Tot mai mulți oameni apelează la tratamentele naturiste pentru tratarea diverselor afecțiuni. 

De exemplu. există o plantă care te ține la distanță de infarct și cancer, și te ajută să ai un organism sănătos. 

Este vorba despre păpădie, planta care are proprietatea de a susţine buna funcţionare a ficatului, având rolul de a-l curăţa de toxinele acumulate la nivelul său, dar şi de reducere a colesterolului rău. În plus, te va ajuta și să scapi de surplusul de greutate.

Păpădia este bogată în vitamina B6, vitamina C, vitamina A, D fier, calciu, potasiu, zinc, acid folic dar şi magneziu și are: previne cancerul, are acțiune detoxifiantă, e un bun diuretic natural, ajută la pierderea în greutate, indicată în afecţiunile genitale și este de mare ajutor în reumatism, artroze şi gută dar şi în dezechilibrele hormonale. Nu în ultimul rând, păpădia previne îmbătrânirea prematură.

Frunzele de păpădie pot fi folosite în salată sau în smoothie-uri.

Ce beneficii aduce păpădia pentru sănătate

 

Potrivit unui studiu al Universității canadiene din Windsor, care a analizat efectele păpădiei asupra organismului nostru, se pare că acestă plantă poate fi un remediu extrem de puternic şi de bun împotriva dezvoltării celulelor canceroase. 

Cercetătorii afirmă și că păpădia poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase într-un interval de 48 de ore fără a afecta în vreun fel celulele sănătoase.

În felul acesta, ceaiul de păpădie ar fi la fel de puternic precum şedinţele de chimioterapie, însă în acelaşi timp mult mai uşor de tolerat de către organism.

Păpădia are efect depurativ, de curăţare a sângelui, reducând nivelul de colesterol rău şi de detoxifiere a ficatului. Asigură în felul acesta un tonus bun întregului organism.

Favorizează evacuarea bilei, având totodată proprietăţi laxative, antiputride, antibiotice, descongestionante şi de stimulare a secreţiei pancreatice.

La nivelul rinichilor, păpădia are acţiune diuretică, dizolvantă pentru caliculii renali, dar şi efect de tonifiere asupra pielii.

Păpădia are efecte antitumorale, antiinflamatoare, antireumatice și sedative și este recomandă şi ca înlocuitor al cafelei.

Cum prepari păpădia pentru a pierde din kilogramele în plus

 

Consumată sub formă de ceai, păpădie este cel mai puternic aliat al luptei împotriva surplusului de kilograme.

Astfel, se recomandă ca la un litru de apă fiartă să se adauge o lingură de păpdie şi să se lase la infuzat 5-8 minute, apoi să fie consumat pe parcursul zilei.

Pe lângă această cantitate de ceai este indicat să consumi cel puţin 1,5 litri de apă şi ultima masă să nu fie mai târziu de ora 19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel