Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Care e planta care te ţine departe de infarct şi cancer. Ce beneficii aduce pentru sănătate.
Tot mai mulți oameni apelează la tratamentele naturiste pentru tratarea diverselor afecțiuni.
De exemplu. există o plantă care te ține la distanță de infarct și cancer, și te ajută să ai un organism sănătos.
Este vorba despre păpădie, planta care are proprietatea de a susţine buna funcţionare a ficatului, având rolul de a-l curăţa de toxinele acumulate la nivelul său, dar şi de reducere a colesterolului rău. În plus, te va ajuta și să scapi de surplusul de greutate.
Păpădia este bogată în vitamina B6, vitamina C, vitamina A, D fier, calciu, potasiu, zinc, acid folic dar şi magneziu și are: previne cancerul, are acțiune detoxifiantă, e un bun diuretic natural, ajută la pierderea în greutate, indicată în afecţiunile genitale și este de mare ajutor în reumatism, artroze şi gută dar şi în dezechilibrele hormonale. Nu în ultimul rând, păpădia previne îmbătrânirea prematură.
Frunzele de păpădie pot fi folosite în salată sau în smoothie-uri.
Potrivit unui studiu al Universității canadiene din Windsor, care a analizat efectele păpădiei asupra organismului nostru, se pare că acestă plantă poate fi un remediu extrem de puternic şi de bun împotriva dezvoltării celulelor canceroase.
Cercetătorii afirmă și că păpădia poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase într-un interval de 48 de ore fără a afecta în vreun fel celulele sănătoase.
În felul acesta, ceaiul de păpădie ar fi la fel de puternic precum şedinţele de chimioterapie, însă în acelaşi timp mult mai uşor de tolerat de către organism.
Păpădia are efect depurativ, de curăţare a sângelui, reducând nivelul de colesterol rău şi de detoxifiere a ficatului. Asigură în felul acesta un tonus bun întregului organism.
Favorizează evacuarea bilei, având totodată proprietăţi laxative, antiputride, antibiotice, descongestionante şi de stimulare a secreţiei pancreatice.
La nivelul rinichilor, păpădia are acţiune diuretică, dizolvantă pentru caliculii renali, dar şi efect de tonifiere asupra pielii.
Păpădia are efecte antitumorale, antiinflamatoare, antireumatice și sedative și este recomandă şi ca înlocuitor al cafelei.
Consumată sub formă de ceai, păpădie este cel mai puternic aliat al luptei împotriva surplusului de kilograme.
Astfel, se recomandă ca la un litru de apă fiartă să se adauge o lingură de păpdie şi să se lase la infuzat 5-8 minute, apoi să fie consumat pe parcursul zilei.
Pe lângă această cantitate de ceai este indicat să consumi cel puţin 1,5 litri de apă şi ultima masă să nu fie mai târziu de ora 19.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.