Planta care poate scădea glicemia și nivelul de insulină. E numită chiar Planta Insulinei

Planta insulinei - Foto: Freepik @ededchechine
Planta insulinei - Foto: Freepik @ededchechine

Costus igneus, cunoscută drept planta insulinei, poate avea efecte uimitoare pentru prediabet și diabet.

Costus igneus, cunoscută în mod obișnuit, în India, sub denumirea de planta insulinei, este cunoscută că are proprietățile pe care le indică chiar numele său.

Ei bine, consumul frunzelor este considerat că ar scădea nivelurile de glucoză din sânge, iar diabeticii care au consumat frunzele acestei plante au raportat o scădere a nivelurilor lor de glucoză din sânge.

Un studiu citat de NCBI despre planta insulinei sau efectul frunzelor de Costus igneus asupra hiperglicemiei induse de dexametazonă arată că 250 și 500 mg/kg de frunze pudrate de Costus igneus și Glibenclamidă 500 µg/kg au redus hiperglicemia indusă de dexametazonă. Frunzele de Costus igneus au redus nivelurile de zahăr din sânge, aducându-le către normal.

Deci, Costus igneus este recunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la reducerea nivelului de glucoză pentru unele persoane cu diabet. Cu toate acestea, studiile arată că această plantă poate cauza efecte secundare precum amețeli și probleme digestive.

Desi Costus igneus poate fi utilă ca supliment în cazul pre-diabetului sau diabetului de tip 2, nu poate înlocui insulina sau alte medicamente pentru diabet.

Cu toate că poate avea anumite proprietăți anti-diabetice care ar putea fi benefice dacă este utilizată ca supliment, această plantă poate provoca și efecte secundare precum amețeli, diaree, greață - sau chiar scăderi periculoase ale nivelului de zahăr din sânge dacă interacționează cu alte medicamente pentru diabet.

Este important să consulți medicul înainte de a lua decizii cu privire la utilizarea plantei de insulină sau la efectuarea oricăror modificări în planul tău actual de îngrijire a diabetului.

Cei care folosesc această plantă o consumă în următoarele moduri:

- mestecarea frunzelor

- supliment în formă de pastile

- consumarea pudrei obținute din frunze

- fierberea frunzelor pentru a face un ceai

În sudul Indiei și în alte părți ale lumii, oamenii cu diabet folosesc frunzele ca supliment alimentar. De asemenea, Costus igneus este un antioxidant care poate fi folosit pentru a ajuta sistemul imunitar să se apere împotriva infecțiilor bacteriene. De asemenea, are și proprietăți diuretice.

Dacă suferi de diabet dependent de insulină, asigură-te întotdeauna că vorbești cu medicul tău diabetolog înainte de a lua orice decizii de tratament legate de afecțiunea ta.

Costus igneus poate fi utilizată în siguranță ca supliment în adiție la medicamentele prescrise pentru diabet.

Potrivit Healthline, într-un studiu din 2016, cercetătorii au constatat că un consum al frunzelor de plantă de insulină a contribuit la prevenirea creșterii bruște a nivelului de zahăr din sânge după masă la persoanele cu diabet.

Acest studiu a arătat că frunzele de plantă de insulină este eficient pentru majoritatea oamenilor în reducerea nivelului de zahăr din sânge atunci când este utilizat în combinație cu alte modalități de tratament pentru diabet, cum ar fi insulina și alte medicamente pentru diabet.

Cu toate acestea, autorii studiului au remarcat că este nevoie de mai multă cercetare pentru a evalua siguranța.

Un studiu mai vechi a arătat că printre participanții dependenți de insulină, după ce au consumat frunzele de plantă de insulină timp de doar 15 zile în cadrul studiului, nevoia lor de insulină a scăzut la jumătate. Acest lucru s-a observat la fiecare persoană dependentă de insulină din studiu.

În plus, pentru persoanele cu diabet care nu erau dependent de insulină, dar luau alte medicamente pentru diabet pentru a gestiona nivelurile de zahăr din sânge care nu erau bine controlate, nivelurile lor de zahăr din sânge s-au îmbunătățit după 15 zile de consum al frunzelor de plantă de insulină.

Consumul de Costus igneus poate interacționa cu alte medicamente pe care le iei, așa că asigură-te să întrebi medicul dacă există contraindicații dacă dorești să începi să iei acest supliment.

Efectele pe termen lung ale acestei plante sunt în mare parte necunoscute. Este necesară mai multă cercetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel