Pleoape căzute. Bătrânețe, sau o boală gravă? Explicații

Angela Sabău / 09 Martie 2019 / 13:04
Pleoapele căzute pot fi din cauza vârstei, sau din cauza unei afecțiuni
Pleoapele căzute pot fi din cauza vârstei, sau din cauza unei afecțiuni

Ptoza poate fi dată de o afecțiune gravă, sau doar de bătrânețe. Specialiștii ne învață cum să facem diferența.

Odată cu înaintarea în vârstă apare o problemă a ochilor. Dincolo de vederea slăbită, unele persoane se pot confrunta cu „căderea pleoapelor”, afecțiune denumită ptoza palpebrală.

Pielea de pe pleoape își pierde elasticitatea în timp, iar mușchii care ridică pleoapele slăbesc. Acești factori determină o cădere graduală a pleoapelor, scrie Harvard Health Publishing.

Asta poate fi însă dată și de unele afecțiuni neurologice, însă în aceste cazuri, de cele mai multe ori est afectată numai o pleoapă. Un exemplu este paralizia lui Bell, în care nervii care controlează mușchii de pe o parte a feței își pierd puterea. Cu toate acestea, acest lucru se îmbunătățește de obicei în timp.

În situații rare, un accident vascular cerebral ar putea provoca ptoză la un ochi. În cele din urmă, anumite condiții musculare neobișnuite, cum ar fi miastenia gravis, afectează mușchii pleoapelor.

Un examen fizic poate face distincția între cauzele neurologice și îmbătrânirea normală. Ptoza nu este o problemă serioasă decât dacă afectează vederea.

Dacă se întâmplă acest lucru, sau dacă pleoapele sunt deranjante, puteți opta pentru o intervenție chirurgicală cosmetică pentru repararea lor. Chirurgii plasticieni, oftalmologii și, uneori, dermatologii efectuează procedura.

Articolul original poate fi citit AICI.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy