Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Nici prea multă apă nu e sănătoasă, dar nici prea puțină.
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu explică, pe blogul său, că organismul uman are nevoie de apă pentru a funcționa optim, dar și că e greu să bei, din întâmplare, prea multă apă. Specialistul a detaliat ce înseamnă, de fapt, intoxicația cu apă.
”Este dificil să bei prea multă apă din întâmplare, dar se poate întâmpla, de obicei ca urmare a suprahidratării în timpul evenimentelor sportive sau a antrenamentelor intense. Simptomele intoxicației cu apă sunt generale – pot include confuzie, dezorientare, greață și vărsături. În cazuri rare, intoxicația cu apă poate provoca umflarea creierului și poate deveni fatală”, notează medicul Vasi Rădulescu.
Intoxicația cu apă, cunoscută și sub numele de otrăvire cu apă, subliniază doctorul citat, este ”o perturbare a funcției creierului cauzată de consumul excesiv de apă. Acest lucru poate dilua electroliții, în special sodiul, din sânge. Dacă nivelurile de sodiu scad sub 135 milimoli pe litru (mmol / l), medicii se referă la această problemă drept hiponatremie. Sodiul ajută la menținerea echilibrului fluidelor în interiorul și în exteriorul celulelor. Când nivelurile de sodiu scad din cauza consumului excesiv de apă, fluidele se deplasează din exterior în interiorul celulelor, unde este mai mult sodiu, provocându-le umflarea. Când acest lucru se întâmplă cu celulele din creier, poate fi foarte periculos și poate pune viața în pericol. Când o persoană consumă o cantitate excesivă de apă și celulele din creier încep să se umfle, presiunea din interiorul craniului crește. Acest lucru provoacă primele simptome ale intoxicației cu apă, care includ: dureri de cap, greaţă, vărsături”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe blogul său.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.