Privitul sânilor, cum îi ajută pe bărbați să trăiască mai mult. Explicațiile specialiștilor

Angela Sabău |
Data publicării:
Privitul sânilor i-ar putea ajuta pe bărbați să trăiască mai mult.
Privitul sânilor i-ar putea ajuta pe bărbați să trăiască mai mult.

Privitul sânilor i-ar putea ajuta pe bărbați să trăiască mai mult. Asta susțin cercetătorii, care au asociat emoțiile pozitive cu o sănătate mai bună.

Atunci când sânii unei femei devin ținta privirilor unui bărbat e poate crea o stare de stânjeneală, în orice caz, nu este chiar un moment plăcut. Dar, oamenii de știință spun că privitul sânilor ar putea să prelungească viața bărbaților și să-i ajute să trăiască mai sănătos. Pare o glumă, dar există un studiu care spune asta, citează menshealth.com.

Cum este posibil ca privind sânii unei femei, să trăiască mai bine un bărbat? „Experiențele emoționale plăcute pot ajuta persoanele să ia decizii mai bune privind sănătatea lor”, spune un raport publicat în Archives of Internal Medicine.

Cel mai probabil, emoția pozitivă pe care o încearcă bărbații atunci când privesc sânii unei femei este aociată cu o gândire pozitivă, care le îmbunătățește starea și, prin urmare, iau decizii mai bune privind sănătatea lor.

Gândirea pozitivă, impact pozitiv asupra sănătății

O cercetarea a urmărit 756 de persoane care au avut, fie boala coronariană, hipertensiune arterială, sau astm.

În cadrul studiului, toți au avut obiective personale privind sănătatea, dar numai jumătate dintre subiecți au fost încurajați să gândească pozitiv, atunci când s-au ridicat dimineața din pat și să facă, pentru sine, afirmații pozitive pe tot parcursul zilei.

„Aceste momente de gândire pozitivă au avut un efect puternic asupra alegerilor privind sănătatea celor din grupul afectat pozitiv”, spune Mary Charlson, autor principal de studiu și director executiv al Centrului de Medicina Integrativa la Weill Cornell Medical College.

După un an, 55% dintre pacienții cu boală coronariană și-au crescut activitatea fizică, față de 37%, din grupul de control. De asemenea, 42 de procente dintre cei cu tensiune arterială crescută au oprit medicația, comparativ cu 36%, din grupul de control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel