Procedura medicală care i-ar putea scăpa pe diabetici de insulină: durează 45 de minute și e minim invazivă
O simplă intervenție medicală ar putea elibera diabeticii de insulină. Procedura spitalicească durează mai puțin de o oră și poate îmbunătăți viața de zi cu zi pentru diabetici....
O procedură spitalicească de 45 de minute le-ar putea permite celor cu diabet zaharat de tip 2 să înceteze utilizarea insulinei. Un mic balon umplut cu apă fierbinte este introdus pe gât până în duoden, pentru a încălzi căptușeala duodenului - partea superioară a intestinului subțire - astfel încât unele dintre celulele sale de suprafață să fie arse și înlocuite. Se consideră că aceste celule semnalează mai bine organismul să elibereze propria insulină, care reglează nivelul zahărului din sânge.
Când a fost administrat la 16 persoane cu diabet zaharat de tip 2, 75% au reușit să înceteze să mai ia insulină, șase luni mai târziu.
Se estimează că 23% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 folosesc insulină. Dar mulți ar prefera să nu o ia, deoarece înseamnă să se injecteze pe parcursul zilei și pot duce la creșterea în greutate și fluctuații periculoase ale nivelului de zahăr din sânge.
Studiul, prezentat în cadrul conferinței grupului medical gastroenterologic european, a fost mic și sunt necesare mai multe dovezi privind procedura, care a fost utilizată alături de medicamentele care controlează glucoza.
Dr. Suzanne Meiring, coautor al studiului, a spus: „Aceasta ar putea fi o abordare care schimbă total tratamentul diabetului de tip 2. Oamenii sunt deosebit de îngrijorați în legătură cu controlul diabetului lor în acest moment, din cauza riscului crescut de coronavirus. Aceasta este o procedură simplă, ușoară și sigură, care ar putea aborda o afecțiune care afectează din ce în ce mai multe persoane în fiecare an, care are o mulțime de complicații. Vom participa în curând la un mare studiu internațional controlat randomizat pentru a investiga eficacitatea procedurii la un număr mai mare de oameni”, citează dailymail.co.uk
Ultimele cifre sugerează că una din 10 persoane din Marea Britanie cu vârsta peste 40 de ani are diabet de tip 2.
Dintre aproape patru milioane de persoane cu diabet zaharat, 90 la sută au tipul 2, care este legat de obezitate, dieta greșită și lipsa exercițiilor fizice.
Noul studiu a recrutat 16 dintre persoanele care utilizează insulină pentru diabetul de tip 2, care au participat la spital ca ambulatorii. Ei au pus o cameră pe gât, într-o procedură de endoscopie de rutină administrată frecvent persoanelor cu reflux acid, împreună cu un cateter subțire care conține un balon de apă. Apa din balon a fost încălzită la 90C (194F) pentru a arde celulele din stratul superior al duodenului. Tehnica a fost concepută după ce medicii au observat că persoanele obeze cărora li s-a efectuat o intervenție chirurgicală de bypass gastric s-au recuperat după diabetul de tip 2 chiar înainte de a slăbi. Operația face stomacul oamenilor mai mic, apoi ocolește o parte a intestinului subțire. Experții au suspectat că acest lucru a ajutat, deoarece ceva nu merge bine în intestinul subțire.
Se crede că prea multe alimente zaharoase și grase modifică celulele din căptușeală, care semnalează pancreasului să elibereze insulină și să controleze nivelul zahărului din sânge. Arderea acestor celule și înlocuirea lor cu altele noi poate rezolva problema.
Pacienții care au răspuns la tratament și-au observat scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar indicele de masă corporală (IMC) a scăzut de la o medie de 29,2 la 26,4. Scăderea acestui număr, care se calculează prin împărțirea greutății la înălțime, echivalează cu trecerea de la o greutate asociată cu obezitatea, la o greutate normală. La pacienții care încă aveau nevoie de insulină, doza medie de insulină pe care o mai necesitau a scăzut la mai puțin de jumătate.
Studiul este primul care a încercat procedura pe persoanele cu diabet de tip 2 care utilizează insulină.
E466: aditivul ascuns în alimente care distruge intestinul. Cum ne afectează sănătatea. Reacțiile variază de la o persoană la alta
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 2
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Prediabetul poate intra în remisie chiar și fără pierdere în greutate, arată un nou studiu
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
EXCLUSIV Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Diabet de tip 5: recunoscut oficial! Pancreasul tău poate fi prea mic și nici nu știai
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
EXCLUSIV Primul semn banal că ai diabet. Apare noaptea și mulți îl confundă. Dr. Mihai Comșa: Atunci ai un semnal de alarmă
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Leziuni cardiace ascunse, neidentificate la controale de rutină. Femeile, cele mai expuse
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.

