Prof. dr. Vlad Ciurea are ”10 porunci pentru creier”. Te țin departe de boli

Rodica Mitu |
Data publicării:
Foto Facebook / Vlad Ciurea
Foto Facebook / Vlad Ciurea

Cunoscutul medic neurochirurg Vlad Ciurea are „zece porunci pentru creier”.

Cine se trezește de dimineață, sănătos ajunge!

Este bine să ne trezim cât mai de dimineață. Dacă ne ridicăm la ora 9 sau 10 din pat, ne vom simți obosiți. În schimb, dacă procedăm ca și bunicii noștri, e mult mai bine. Este recomandat să ne băgăm la somn odată cu găinile, și să ne trezim odată cu cântatul cocoșului.

Aerul curat, sănătate pentru creier.

Primul lucru care trebuie făcut dimineața, este să aerisim încăperea unde am dormit, și să ieșim pentru măcar cinci minute la aer curat. Creierul trebuie oxigenat cât mai bine. De evitat să mâncăm imediat cum ne-am trezit. Organismul nu reacționează foarte bine.

Te miști, deci exiști.

După ce se închid feresterele și după ce ne asigurăm că este încăperea aerisită, trebuie făcută puțină mișcare, pentru că stimulează circulația sângelui și a inimii. Exact cum ar spune japonezii: „Mă mișc, deci, exist!“

Ziua bună se cunoaște după dușul de dimineață.

Ai făcut mișcare? Urmează dușul de dimineață. Te revigorează și simți că prinzi și mai multă putere. Toaleta și dușul sunt resimțite ca fiind două acțiuni prin care eliminăm elementele toxice din noi.

Micul dejun trebuie luat în liniște.

După duș și toaletă, se recomandă micul dejun. În liniște. Fără să răspundem la telefoane, fără să ne uităm la televizor și fără să fim agitați.

Sănătatea din ceașcă.

La fel ca și micul dejun, cafeaua sau ceaiul de dimineață se bea în liniște. Este momentul în care îți aduni gândurile și îți faci planuri pentru ziua care tocmai începe.

Zâmbet, pentru o sănătate mai bună.

Recomand tuturor să zâmbească ori de câte ori au ocazia. (...)

Alimentele ușoare, ideale pentru masa de prânz.

La prânz este bine să servim o masă ușoară, nu copioasă. În caz contrar, vei simți că nu mai ai energie și că trebuie neapărat să dormi măcar o oră.

Masa de seară, cât mai ușoară.

Masa de seară, adică cina, trebuie să fie și mai ușoară decât cea de prânz. Așadar, evită produsele procesate, carnea, grăsimea. Soliciți și mai mult inima, pancreasul și tubul digestiv. O salată este numai bună. 

Somnul dulce, mult aduce! 

Cel mai bine este să te bagi în pat la 22.00. Conform unor studii amănunțite, cel mai bun și odihnitor somn este între ora 22.00 și 23.00. Trebuie să încercăm să adormim fără televizor sau fără telefon, a transmis Vlad Ciurea, notează ziaruldeiasi.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel