Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Quercetina este o substanță care se găsește și în fructe, aceasta având un rol benefic asupra organismului.
Quercetina aparține unui grup de pigmenți vegetali numiți flavonoide, care sunt antioxidanți. Cercetările arată că quercitina este un compus promițător pentru a trata și preveni anumite boli.
Quercetina are ca beneficii contribuția la protejarea împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Această flavonă poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea celulelor care eliberează histamina în organism, având, astfel, un efect antiinflamator și antihistaminic.
Studiile arată că quercetina poate trata diabetul. Această substanță fitochimică naturală crește efectul de sensibilizare la insulină prin stimularea proliferării celulelor, îmbunătățind metabolismul.
”Quercetina și derivații săi sunt fitochimicale naturale cu efecte bioactive promițătoare. Efectele antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene, anti-Alzheimer, antiarthritice, cardiovasculare și de vindecare a rănilor ale quercetinei au fost investigate pe larg, precum și activitatea sa anticancerigenă împotriva diferitelor linii celulare canceroase a fost raportată recent”, arată studiul publicat în National Library of Medicine.
Conform Departamentului de patologie și diagnostic de la Universitatea Verona din Italia, elementele componente ale quercetinei au proprietăți antivirale, antimicrobiene, antiinflamatoare și antialergice.
Studiile arată că alimentele care conțin quercetina pot contribui la gestionarea mai multor afecțiuni inflamatorii, inclusiv boli cardiace și circulatorii, alergii, infecții, simptome ale unor boli autoimune precum artrita. Tot datorită puternicului său rol antioxidant, quercetina s-a dovedit că reduce efectul stresului oxidativ asupra organismului și, datorită acestui fapt, întârzie îmbătrânirea. De asemenea, quercetina contribuie la reglarea răspunsului imunitar la factorii externi de stres.
Vezi și: Polipoza colonică, semnalul care anunță cancerul de colon. La ce trebuie să fii atent
Există unele alimente care au un conținut mai ridicat de quercetină. Printre acestea, se numără:
- Ceapa roșie
- Mere
- Struguri
- Fructe de pădure
- Broccoli
- Citrice
- Cireșe
- Ceaiul verde și negru
- Cafea
- Vinul roșu
- Capere
- Ardei
- Legume cu frunze verzi, inclusiv spanac sau kale
- Cacao
- Cereale integrale
- Sparanghel
- Ulei de măsline
- Leguminoase
- Unele plante precum salvia sau ginko biloba
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.