Renunțarea la alcool: ce se întâmplă în creier când nu mai bei

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună   FOTO: pexels.com
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună FOTO: pexels.com

Renunțarea la alcool aduce o stare mentală bună mai evidentă, chiar, decât persoanelor care nu au consumat niciodată alcool. Studiul a vizat consumatorii moderați de alcool.

Pentru femei, renunțarea la alcool poate fi legată de o îmbunătățire semnificativă a stării de sănătate mintală, potrivit unui studiu publicat online în Journal Canadian Medical Association.

Constatările provin dintr-o comparație a două grupuri care au inclus mai mult de 40.000 de persoane. În ambele cazuri, femeile care nu au băut niciodată alcool au raportat cele mai înalte niveluri de bunăstare mintală, dar femeile care au început să bea alcool moderat și au renunțat în perioada de studiu care a durat patru ani au avut cele mai mari îmbunătățiri în sănătatea mintală, astfel încât bunăstarea a ajuns aproape la nivelul abstinenților.

Sănătatea mintală s-a îmbunătățit, de asemenea, în rândul bărbaților care au renunțat la consumul de alcool, dar rezultatele nu au fost semnificative din punct de vedere statistic, spun autorii studiului Xiaoxin I. Yao, PhD, de la Școala de Sănătate Publică, Li Ka Shing, Facultatea de Medicină, Universitatea din Hong Kong, .

Constatările completează dovezile care sugerează că un consum moderat de alcool nu poate îmbunătăți calitatea vieții privind sănătatea, a declarat co-autorul Michael Y Ni, de la Universitatea din Hong Kong, Școala de Sănătate Publică, într-un comunicat de presa. „În schimb, renunțarea la băut poate fi asociată cu o schimbare mai favorabilă a bunăstării mentale, apropiindu-se de nivelul abstinenților pe viață."

Cercetătorii au analizat datele de la adulți care au luat parte la studiul FAMILY Cohort, care analizează ce anume contribuie la bunăstarea cetățenilor din Hong Kong.

Alcoolicii nu au fost incluși în studiu

Pentru a explica diferențele culturale, autorii au analizat, de asemenea, datele din Studiul Național de Epidemiologie al SUA privind Alcoolul și Condițiile aferente, care a fost conceput pentru a măsura tulburările de consumul de alcool și bolile asociate, în rândul adulților din Statele Unite.

Pentru studiu, autorii au definit "consumatorii moderați" ca fiind femeile care au avut până la șapte băuturi pe săptămână. Oamenii care au raportat consumul mare de alcool au fost excluși, deoarece dovezile privind efectele adverse ale excesului de alcool asupra calității vieții legate de sănătate sunt bine stabilite", explică aceasta.

La început, bărbații și femeile care nu consumau niciodată alcool au raportat cele mai înalte niveluri de bunăstare mentală, după ajustarea pentru o gamă largă de variabile, inclusiv caracteristicile socio-demografice, indicele de masă corporală, statutul de fumat, sănătatea fizică auto-raportată și activitatea fizică .

Dar, la urmărire, ameliorarea sănătății mintale a femeilor care au renunțat la băut în timpul perioadei de studiu a fost mai mare decât femeile care au fost abstinente pe viață.

Pentru persoanele care renunță la băut, beneficiile pot fi similare cu cele cu care se confruntă persoanele care renunță la fumat, care au rezultate de sănătate similare celor care nu au fumat niciodată, sugerează autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel