Repararea chirurgicală a unui tendon. La ce să te aștepți

Sebastian Florea / 09 aug 2018 / 00:38

Leziunile tendoanelor sunt relativ frecvente și necesită adesea intervenții chirurgicale pentru a le repara. Operațiile chirurgicale de reparare a tendoanelor sunt de obicei simple, dar vin cu unele riscuri minore.

După operație, o persoană ar trebui să-și recapete lent mișcarea. În unele cazuri, totuși, tendonul se poate rupe din nou. Doctorii pot ca printr-o intervenție chirurgicală de refacere a tendonului să repare o leziune. Tendoanele sunt țesuturi dure, elastice care leagă mușchii de oase. Funcția lor este de a permite corpului să se miște și să transfere greutatea. Tendoanele ajută, de asemenea, la protejarea articulațiilor împotriva deteriorării, scrie medicalnewstoday.com.

Există două tipuri principale de tendoane:

Tendoane flexoare, care lucrează prin strângere pentru a trage pe oase. Un exemplu de utilizare a unui tendon flexor este atunci când cineva strânge pumnul.
Tendoane extensoare, care acționează prin întindere atunci când o parte a corpului trebuie să se deplaseze spre exterior, cum ar fi atunci când deschidem pumnul întinzând degetele.

Când este necesară refacerea tendonului

Intervenția chirurgicală de reparare a tendonului este necesară atunci când:

- ai o tăietură profundă care a retezat un tendon
- ai o vătămare cauzată de sporturile de contact
- o ruptură sau o leziune cauzată de artrita reumatoidă

Dacă o persoană se duce la medic având o leziune a tendonului, acesta va efectua o examinare fizică inițială a zonei vătămate.

Medicul va căuta:

- obiecte străine, dacă vătămarea se datorează unei tăieri
- pierderi de sange
- semne de infecție
- alte leziuni, cum ar fi fracturile, dislocările, leziunile nervoase sau leziunile vaselor de sânge.

Doctorul va compara partea vătămată a corpului cu una nevătămată, căutând diferențe în timp ce face același tip de mișcări.

De asemenea, el îi poate cere bolnavului să încerce să deplaseze partea deteriorată a corpului în direcții diferite, pentru a obține un diagnostic mai precis al rănirii.

Testele imagistice, cum ar fi ultrasunetele și RMN-urile, pot ajuta, de asemenea, la diagnosticarea cauzei precise și localizării leziunii tendonului.

Leziunile tendoanelor necesită adesea tratament chirurgical. Obiectivele chirurgiei de refacere a tendoanelor sunt:

- pentru a reface capacitatea de mișcare și funcțiile
- pentru ameliorarea durerii.Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy