Riscuri suplimentare pentru persoanele care se droghează. Dacă nu-i omoară drogurile, îi termină asta

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Substanțe
Substanțe

Medicul toxicolog Radu Țincu subliniază, pentru DC Medical, că achiziționarea de droguri de pe piața neagră crește riscul consumului de substanțe necunoscute, adăugate.

Medicul toxicolog Radu Țincu a observat, față de anii trecuți, că persoane care se droghează fac combinații de substanțe care au efecte total opuse și le asociază cu alcoolul. Prezența acestor substanțe și a alcoolului în organism se vede în urma analizei probei de urină.  

”Dincolo de efectele cunoscute ale acestor substanțe (n. r. droguri), cele care sunt cumpărate prin trafic și vândute de dealeri sunt, de foarte multe ori, contaminate cu tot felul de alte substanțe fie pentru a le crește gramajul - substanțe chimice, toxice – , fie sunt combinate între ele pentru a putea obține efecte din ce în ce mai spectaculoase. Și atunci riscul să cumpărăm o substanță despre care nu știm exact ce este e foarte mare. Achiziționarea de substanțe de pe piața neagră crește riscul de a ne expune fie la substanțe toxice care să producă intoxicarea organismului cu alte molecule, fie să cumpărăm o substanță despre care credem în realitate că este cocaină și, de fapt, în interior să găsim tot felul de alte substanțe adăugate pentru creșterea efectului psihoactiv”, subliniază specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel