Rujeolă, încă un deces. 60 de morți în 3 ani

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H

Un copil de șapte luni a decedat din cauza rujeolei, numărul deceselor înregistrate de la debutul epidemiei, în ianuarie 2016, ajungând astfel la 60, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Noua victimă a rujeolei este un copil din județul Bihor, care era nevaccinat antirujeolic.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 25 ianuarie este de 15.703, din care 60 de decese.

32 de cazuri într-o săptămână

În perioada 21- 25 ianuarie au fost raportate încă 32 de cazuri (față de 35 în săptămâna precedentă) nou confirmate în opt județe și în municipiul București, astfel: Bihor - zece cazuri, Neamț, Prahova - câte șase, Buzău - patru, Maramureș - două, București, Iași, Teleorman, Vaslui câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinați.

34 dintre victime aveau vârste mai mici de un 12 luni, și alți 11 aveau fix un an. Vaccinul ROR, care protejează contra rujeolei, se poate face dacă micuțul are vârsta de 12 - 15 luni. 

Decesele, repartizate pe județe

În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România, declanșată la sfârșitul lui ianuarie 2016, au fost raportate 60 de decese datorate rujeolei, astfel: 9 în jud. Timiș, 7 în jud. Dolj, 6 în jud. Arad, 4 in jud. Bacău, 5 in jud. Constanța, 4 în jud. Iasi, 4 in jud. Neamț, 3 în jud. Caraș Severin, 2 in jud. Suceava, 2 în jud. Bihor, 1 în jud. Botosani, 1 în jud. Brăila, 1 în jud. Brașov, 1 în jud. Calarași, 1 în jud. Cluj, 1 in jud. Covasna, 1 in jud. Ialomița, 1 în jud. Prahova, 1 în jud. Satu Mare, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Vrancea și 1 în București.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi rujeola este mortală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel