Rujeola, mai multe victime decât Ebola, în Congo

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: CDC
Foto: CDC

Rujeola a făcut mai multe victime în Congo decât Ebola, potrivit unei organizații non-guvernamentale. Reprezentanții ONG-ului spun că, cu toate acestea, pentru Ebola se adună fonduri mai consistente decât pentru rujeolă.

Rujeola a ucis 2.758 de persoane în RD Congo din ianuarie, mai mult decât epidemia de Ebola într-un an, au declarat reprezentanții ONG-ului „Medici fără frontiere” (MSF), care a cerut sâmbătă o „mobilizare masivă de fonduri”.

Boala, care poate fi prevenită cu un vaccin, a infectat peste 145.000 de persoane în Republica Democratică Congo între ianuarie și începutul lunii august, se arată într-un comunicat de presă citat de medicalxpress.com.

„Din iulie, epidemia s-a înrăutățit, cu o creștere a cazurilor noi raportate în mai multe provincii", au declarat reprezentații ONG-ului.

„Doar 2,5 milioane de dolari au fost strânși din cei 8,9 milioane necesari pentru planul de răspuns la clusterul de sănătate - în contrast puternic cu epidemia Ebola din estul țării, care atrage mai multe organizații și sute de milioane de dolari în finanțare”, au adăugat aceștia.

MSF a reținut că fără o „mobilizare masivă de fonduri și organizații de răspuns, actualul focar de rujeolă în R D Congo s-ar putea agrava și mai mult”.

Reprezentanții ONGului au mai  spus că MSF a vaccinat 474.860 de copii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani de la începutul anului și a acordat îngrijiri mai mult de 27.000 de pacienți cu rujeolă.

În estul țării, Ebola a făcut mai mult de 1.900 de victime, de la erupția din august anul trecut.

Rujeola, extrem de contagioasă

Rujeola este o boală extrem de contagioasă cauzată de un virus care atacă în principal copiii. Cele mai grave complicații includ orbirea, inflamarea creierului, diaree și infecții respiratorii severe.

Anul trecut, cazurile s-au dublat, până la aproape 350.000 față de 2017, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, pe fondul creșterii trendului „anti-vaxxer” (împotriva vaccinării, n.r.) în unele țări care își pot permite vaccinul și pierderea resurselor pentru măsura preventivă în țările sărace.

RD Congo a declarat o epidemie de rujeolă în iunie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel