Rujeola, mai multe victime decât Ebola, în Congo

Angela Sabău / 18 aug 2019 / 17:55
Foto: CDC
Foto: CDC

Rujeola a făcut mai multe victime în Congo decât Ebola, potrivit unei organizații non-guvernamentale. Reprezentanții ONG-ului spun că, cu toate acestea, pentru Ebola se adună fonduri mai consistente decât pentru rujeolă.

Rujeola a ucis 2.758 de persoane în RD Congo din ianuarie, mai mult decât epidemia de Ebola într-un an, au declarat reprezentanții ONG-ului „Medici fără frontiere” (MSF), care a cerut sâmbătă o „mobilizare masivă de fonduri”.

Boala, care poate fi prevenită cu un vaccin, a infectat peste 145.000 de persoane în Republica Democratică Congo între ianuarie și începutul lunii august, se arată într-un comunicat de presă citat de medicalxpress.com.

„Din iulie, epidemia s-a înrăutățit, cu o creștere a cazurilor noi raportate în mai multe provincii", au declarat reprezentații ONG-ului.

„Doar 2,5 milioane de dolari au fost strânși din cei 8,9 milioane necesari pentru planul de răspuns la clusterul de sănătate - în contrast puternic cu epidemia Ebola din estul țării, care atrage mai multe organizații și sute de milioane de dolari în finanțare”, au adăugat aceștia.

MSF a reținut că fără o „mobilizare masivă de fonduri și organizații de răspuns, actualul focar de rujeolă în R D Congo s-ar putea agrava și mai mult”.

Reprezentanții ONGului au mai  spus că MSF a vaccinat 474.860 de copii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani de la începutul anului și a acordat îngrijiri mai mult de 27.000 de pacienți cu rujeolă.

În estul țării, Ebola a făcut mai mult de 1.900 de victime, de la erupția din august anul trecut.

Rujeola, extrem de contagioasă

Rujeola este o boală extrem de contagioasă cauzată de un virus care atacă în principal copiii. Cele mai grave complicații includ orbirea, inflamarea creierului, diaree și infecții respiratorii severe.

Anul trecut, cazurile s-au dublat, până la aproape 350.000 față de 2017, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, pe fondul creșterii trendului „anti-vaxxer” (împotriva vaccinării, n.r.) în unele țări care își pot permite vaccinul și pierderea resurselor pentru măsura preventivă în țările sărace.

RD Congo a declarat o epidemie de rujeolă în iunie.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy