S-a găsit alternativa la marijuana medicinală

S-a găsit alternativa la marijuana medicinală, anunță cercetătorii de la Universitatea din Berna, care studiază efectele unei plante asemănătoare cu mucegaiul. Planta Radula perrottetii conține o substanță antiinflamatoare numită perrottetinen, care este legată de tetrahidrocanabinolul (THC). Planta crește doar în Japonia, Noua Zeelandă și Costa Rica și poate oferi o mai bună ameliorare a durerii decît marijuana medicală, sugerează cercetările efectuate de belgieni pe animale.

"Această substanță naturală are un efect psihoactiv mai slab și, în același timp, este capabilă să inhibe procesele inflamatorii din creier", a declarat Andrea Chicca, cercetător la Institutul de Biochimie și Medicină Moleculară din cadrul Universității din Berna.

Folosind o versiune sintetică a compusului pe animale de laborator, oamenii de știință au descoperit că perrottetinene ajunge la creier ușor și activează receptorii canabinoizi. Ei au spus că are, de asemenea, un efect mai puternic antiinflamator în creier decât THC. Cu toate acestea, planta este încă în studiu, având în vedere că cercetarea pe animale adesea nu produce aceleași rezultate și la om.

Cercetătorii japonezi au fost primii care au identificat compusul psihoactiv din planta, în anul 1990, după ce inițial s-a crezut că doar marijuana produce efecte psihoactive, conform notelor din studiu, după cum informează WebMd.com.

THC din marijuana se utilizează pentru a trata durerea, crampele musculare, amețelile și chiar pierderea apetitului. În special, bolnavii de cancer folosesc marijuana medicinală pentru ameliorarea durerilor, dar se fac teste și pentru alte boli precum Parkinson, Alzhemeir, sindromul Tourette sau scleroza multiplă.

Controlul cancerului cu marijuana

Încă din anii 1980, medicamentele pe bază de canabinoide, inclusiv dronabinolul (THC sintetic) și nabilona, au fost utilizate pentru a ajuta la reducerea grețurilor și a vărsăturilor provocate de chimioterapie.

Prestigioasa organizaţie Cancer Research UK subliniază că „există o prezenţă puternică şi persistentă pe Internet care argumentează că marijuana poate vindeca cancerul. Spre exemplu, există numeroase mărturii filmate în care se pretinde că oamenii au fost vindecaţi complet de cancer cu canabis, dar în același timp există dovezi că au efecte nedorite. Deși dozele mari de THC pot distruge celulele canceroase, ele dăunează celulelor vaselor sanguine cruciale. În unele cazuri, canabinoidele pot încuraja creșterea celulelor canceroase sau pot avea efecte diferite în funcție de doza utilizată și de nivelurile receptorilor canabinoizi prezenți în celulele canceroase".

Deși, marijuana medicală este acceptată în Statele Unite, Colorado, fiind printre primele state americane care a legalizat marijuana în 2012, planta este ilegală în multe țări, fiind considerată un drog care poate provoca reacții adverse semnificative. Cercetătorii belgieni au subliniat însă că în curând marijuana medicală nu va avea concurență. Studiul lor a fost publicat pe 24 octombrie în revista Science Advances.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel