Salată de pătrunjel și lămâie, combinația MAGICĂ împotriva kilogramelor în plus
Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât sucul de lămâie, este bogat în vitamina K, ne protejează organismul împotriva cancerului și diabetului, dar și curăță corpul de toxine....
Date ale Departamentului Agriculturii din SUA arată că o ceașcă de pătrunjel tocat conține: 22 de calorii, 1,78 grame de proteine, 0,47 g de grăsimi, 3,8 g de carbohidrați, 2 g de fibre, 0,51 g zahăr.
Aceeași cantitate de pătrunjel are 984 micrograme de vitamina K, precum și 79,8 mcg de vitamina C și 5.054 unități internaționale de vitamina A. O cană de pătrunjel oferă 1.230 la sută din aportul recomandat de vitamina K.
Pătrunjelul conține flavonoizi, compuși vegetali naturali care pot contracara agenții cauzatori de boli din organism. Unul dintre aceștia este miricetina despre care s-a demonstrat că ajută la prevenirea cancerului de piele. Pătrunjelul conține una dintre cele mai mari concentrații de miricetină la 100 de grame. Într-o revizuire de mai multe studii, realizată în 2015, s-a demonstrat că substanțele din pătrunjel (apigenina) scad dimensiunea tumorii într-o formă agresivă de cancer de sân.
Pătrunjelul poate fi consumat simplu, sub formă de smoothie sau ca salată. Cea mai renumită salată de pătrunjel este Tabbouleh.
Ai nevoie de
- șase legături de pătrunjel
- mentă
- o lingură de grâu hidratat în apă timp de 30 de minute și pisat
- o roșie tăiată cubulețe
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare
Toacă frunzele și codițele fragede de pătrunjel, amestecă-le cu frunze de mentă tocate la fel de mărunt, o lingură de grâu hidratat în apă timp de 30 de minute și pisat, o roșie mare tăiată cubulețe și zeama de la o lămâie.
Salata se mănâncă ori de câte ori simți senzație de foame, pentru o perioadă de șapte zile. Dieta cu pătrunjel ajută la topirea de până la cinci kilograme.
Cum arată un meniu bazat pe salată de pătrunjel
Mic dejun - cafea neagră neîndulcită sau un fruct + Tabbouleh
Prânz - piept de pui la grătar + salată de pătrunjel
Cină - 1 ou fiert, măr, morcov + salată de pătrunjel
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
