Sarmale - ingredientul SECRET care le va face delicioase: O așezăm la MIJLOC

Care este marele secret al lui chef Cătălin Scărlătescu pentru sarmalele de Paști.
Câteva zile ne despart de Paște, iar gospodinele sunt în pregătiri pentru bucatele pe care le vor pune pe mese.
Chef Cătălin Scărlătescu are trucuri pentru fiecare preparat, dar când vine vorba de sarmale secretul este unul desăvârșit.
Secretul celebrului chef costă, iar pentru cei care vor să guste din sărmăluțel lui, o porție de 30 de sărmăluțe mai exact, trebuie să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 149 de lei.
Care sunt secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru sarmale? Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:
Sarmale - Ingrediente
- 4 kg de carne tocata de porc
- 500 g orez
- 2 kg ceapă
- 40 g piper
- 45 g sare
- o bucată de afumătură
- bulion
- frunze de varză murată
- cimbru
- foi de dafin
Sarmale - Mod de preparare
1. Se toacă ceapa mărunt, după care se va pune la călit până când va prinde o culoare aurie
2. Ulterior, se lasă să se răcească.
3. “Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, dezvăluie juratul de la ”Chefi la cuțite”.
Care este secretul pentru care ies atât de bune?
Ei bine, secretul pentru care sărmăluțele lui Cătălin Scărlătescu ies atât de bune este afumătura.
Chef Cătălin Scărlătescu adaugă o bucată mare de afumătură în oala cu sarmale, pentru ca acestea să prindă o aromă specială.
“Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus el.
Cozonac PUFOS de Paște, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul CHEIE ca să-ți iasă perfect
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de cozonac pufos și delicios și modul inedit de preparare.
Cozonac - Ingrediente
- 1 kg făină
- 250 g zahăr
- 5 gălbenușuri
- 50 g drojdie proaspătă
- 450 ml lapte
- 300 g unt (82% grăsime)
- 30 g coajă confiată de portocală
- 1 ligură coajă rasă de lămâie bio
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 400 g nuci măcinate
- 200 g rahat
- 150 g ciocolată belgiană
- 1 ou, pentru uns
Cum se prepară, citește mai departe AICI
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.