Scandalul pătuțurilor-balansoar - 10 copii au murit după ce au căzut din ele

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Scandalul pătuțurilor balansoar a început după ce 10 bebeluși au căzut din ele și au murit    Sursa foto: CPSC
Scandalul pătuțurilor balansoar a început după ce 10 bebeluși au căzut din ele și au murit Sursa foto: CPSC

Scandalul pătuțurilor-balansoar a început după ce, în ultimii trei ani, 10 bebeluși au murit după ce au căzut din ele. Producătorul avertizează părinții să nu le mai folosească după ce copiii trec de trei luni, vârstă la care se pot rostogoli.

Începând cu 2015, au fost raportate 10 decese infantile în legătură cu pătuțul-balansoar Fisher-Price 'Rock' n Play ' Copiii aveau vârsta de peste trei luni și au murit după ce s-au rostgolit de pe spate pe părțile laterale sau pe burtă și au căzut, scrie dailymail.com.

Potrivit Comisiei pentru siguranța produselor din SUA (USPSC), niciunul dintre copii nu a fost "imobilizat" cu centura din pătuț. Comisia și Fisher-Price îi sfătuiește pe toți consumatorii să nu mai folosească pătuțul balansoar de dormit pentru bebelușii lor, după ce au trecut de trei luni.

USPSC nu a dezvăluit cauzele exacte ale deceselor copiilor, dar a afirmat că au murit după ce s-au rostogolit din pătuțul de dormit

Un avertisment precedent de la Fisher-Price a spus că bebelușii de peste trei luni care nu au fost asigurați în pătuț s-au rostogolit și au căzut din el, ducând la moartea lor.

Avertisment pentru părinți 

Atât USPSC cât și Fisher-Price îi avertizează pe părinți să nu mai folosească pătuțul balansoar fără restricții, după ce copiii lor au peste trei luni. Somnul în condiții de siguranță este întotdeauna o preocupare prioritară pentru noii părinți.

Unele studii au sugerat că bebelușii care dorm pe spate au șanse mai mici să moară de sindrom brusc de moarte infantilă (SIDS).

Medicii sfătuiesc părinții să-și poziționeze bebelușii pe spate în pătuț, balansoare sau altele, destinate copiilor. Dar, odată ce copiii au vârsta de aproximativ trei luni, ei se pot răsturna, și ar putea să o facă în somn.

Un bebeluș dormind pe burtă se poate îneca mult mai ușor dacă regurgitează  laptele. Mai important, dacă dorm așezați undeva pe u suprafață înaltă, fără nicio brieră în jurul lor, bebelușii care se rostogolesc pot cădea.

Instrucțiunile prevăd asigurarea copilului în pătuțul-balansoar

Scaunele vin cu avertismente că bebelușii trebuie întotdeauna legați în scaun. Dar, în ciuda instrucțiunilor și avertismentelor prealabile, 10 copii au căzut și au murit din 2015 încoace.

USCPSC și Fisher-Price încep să-i ceară părinților să nu mai folosească pătuțul-balansoar Rock 'n Play, de îndată ce copiii lor se pot răsturna după ce au trecut de trei luni.

Fisher-Price a precizat într-o declarație că produsul lor respectă standardele de siguranță. Dar riscul ca acesta să fie utilizat necorespunzător este prea mare și costul prea mare. "O fatalitate a copilului este o tragedie inimaginabilă", a spus compania într-o declarație. "Suntem acolo cu dvs. din momentul în care vă aduceți acasă copilul și luăm în serios responsabilitatea noastră pentru siguranța produselor".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel