Scrub de corp. Cum îl faci acasă din trei ingrediente. Este eficient și ieftin

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scrub de corp - Foto: Freepick
Scrub de corp - Foto: Freepick

Scrub de corp. Iată cum faci scrub de corp în casă. Te scutește de cheltuieli în plus. Vei avea nevoie de câteva ingrediente din bucătărie.

Dacă vrei să-ți răsfeți corpul cu un scrub înainte de culcare, atunci fă-l repede din ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă.

Un scrub cu miere are un efect minunat și este potrivit aproape pentru toată lumea, cu excepția celor cu alergii. În general, este mai bine să testezi fiecare produs nou pe o parte delicată a corpului, de exemplu, pe încheietura mâinii.

Pentru a prepara un scrurb eficient acasă ai nevoie de:

- 3 linguri de miere,

- câteva picături din uleiul esențial preferat. Dacă nu ai ulei esențial poți folosi orice ulei vegetal (măsline, semințe de in, dovleac);

- 2 linguri de sare de mare.

Ceaiul verde nu trebuie băut pe stomacul gol. Iată de ce

Toate ingredientele se amestecă bine. Scrubul se aplică pe corp cu mișcări de masaj, evitând zonele delicate, deoarece sarea are granule destul de mari. Ține scrubul până la 10 minute, apoi clătește-l cu apă. Pielea va fi moale și fină.

Mierea are zeci de beneficii

Se știe că mierea crudă are puteri liniștitoare uimitoare, care o fac un medicament natural pentru durerile de gât, tuse și răceli. Are proprietăți antibacteriene care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și este un mare stimulator al energiei naturale!

20 de grame de miere de albine conține 61 de calorii, cupru și riboflavină. Riboflavina se mai numește și vitamina B2 și are un rol esențial în creșterea și dezvoltarea celulară. Riboflavina intervine în procesele metabolice și în producția de anticorpi, molecule proteice pe care corpul nostru le sintetizează pentru apărarea organismului. Alte alimente bogate în vitamina B2 sunt ouăle, produsele lactate, carnea, asparagusul și avocado.

Cuprul intervine în sănătatea sângelui, oaselor și sistemului nervos. Semințele, nucile, alunele, grâul integral sunt alte alimente care conțin cupru. 

Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Mierea este un produs complex cu numeroase beneficii asupra sănătății. Un studiu din anul 2018 demonstrează 7 efecte uimitoare ale fenolilor și flavonoizilor din mierea de albine. Cele 7 efecte ale alimentului sunt: 

-antioxidant;

-antiinflamator;

-antiseptic;

-antiviral;

-vermifug;

-antidiabetic;

-anticanceros.

Mierea de albine nu conține grăsimi, iar efectul antioxidant protejează corpul de stresul oxidativ. Produsul poate fi un bun îndulcitor natural pentru persoanele care vor să evite efectele nocive ale zahărului. De asemenea, efectul antiinflamator și antiseptic ține departe răcelile, cresc sistemul imunitar și previn apariția bolilor infecțioase. 

Ai puncte negre pe față? Uită de creme! Acest ingredient le va elimina definitiv

Mierea de albine îndepărtează și paraziții din corpul nostru prin efectul ei vermifug protejează sistemul cardiovascular, sistemul nervos, sistemul respirator și pe cel gastrointestinal. Astfel, acest aliment "minune" vine în ajutorul persoanelor astmatice și oprește dezvoltarea bacteriană.  

Nu în ultimul rând, mierea de albine scade glucoza, fructozamina și hemoglobina glicozilată, substanțe care au un nivel crescut în sângele persoanelor diabetice.

Sarea de mare și beneficiile sale

Sarea de mare este cel mai comun ingredient din bucătărie. Acest ingredient face mâncarea mai gustoasă și poate fi folosită și în domeniul frumuseții.

Sarea de mare conține nenumărate minerale de care organismul nostru are nevoie, precum magneziu, calciu, sodiu și potasiu. Lipsa acestor minerale esențiale este cauza pentru care pielea devine uscată, iritată și deteriorată.

Sarea de mare vs. sarea de Himalaya, care este mai bună pentru sănătate. De care ar trebui să consumi

Datorită naturii sale grunjoase, sarea de mare este cel mai bun agent exfoliant pentru piele. Dar sarea de mare mai poate fi folosită pentru rezolvarea a numeroase alte probleme ale pielii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel