Secretul longevității celui mai vârstnic bărbat din lume. Băutura pe care o consumă zilnic

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
secretul longevitatii. FOTO Colaj Freepik Pexels
secretul longevitatii. FOTO Colaj Freepik Pexels

Cel mai în vârstă bărbat din lume împlinește, vineri, 113 ani. Care este secretul longevității sale.

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, declarat săptămâna trecută cel mai în vârstă bărbat din lume de către Guinness World Records, va împlini vineri vârsta de 113 ani, relatează Reuters.

Juan Vicente Perez Mora, care se bucură de o sănătate bună şi de un pahar de tărie în fiecare zi, are 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi, a anunţat Guinness într-un comunicat.

În afară de o tensiune arterială uşor crescută şi probleme cu auzul din cauza vârstei, Perez Mora este sănătos şi nu ia medicamente, a declarat doctorul Enrique Guzman, medic de la o clinică din San Jose de Bolivar, în statul venezuelean Tachira.

"Mi se pare totul în regulă", a spus Guzman.

Perez Mora a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume după ce Saturnino de la Fuente Garcia, care s-a născut pe 11 februarie 1909 în Spania, a murit în luna ianuarie la vârsta de 112 ani şi 341 de zile. 

Ce a mâncat cea mai bătrână persoană din lume. DIETA cu 4 reguli simple

Cu toții ne dorim o viață lungă, dar mai ales sănătoasă. Iar pentru asta, pe lângă dorință, de cele mai multe ori este nevoie să urmăm sfaturile și obiceiurile celor care au reușit performanța de a ajunge la vârste cu adevărat venerabile, fie că vorbim de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a ajuns la 96 de ani, sau poate, de cea mai bătrână persoană din lume, Sora André, care are 118 ani.

În mai multe interviuri date de către Sora André, aceasta a fost întrebată care este secretul longevității sale și, deși, nu a oferit în detaliu care este dieta sa, se pare că obiceiurile sale alimentare au jucat un rol esențial în a o ajuta să ajungă la această vârstă, potrivit EatThis.

Sora André, născută în 1904, sub numele de Lucile Randon, a crescut în regiunea de sud a Franței. Cea mai mare parte a vieții lui Randon a fost dedicată ajutorării celorlalți, în special prin slujirea sa ca călugăriță catolică. Potrivit CNN, înainte de a deveni călugăriță, Randon a lucrat aproape 3 decenii într-un spital, ajutând orfanii și bătrânii, lucru pe care l-a început în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Citește mai departe AICI.

Care este dieta Reginei Elisabeta a II-a. Ce alimente au ajutat-o să ajungă la 96 de ani

Dieta Reginei Elisabeta a II-a, ajunsă la onorabila vârstă de 96 de ani, a fost dezvăluită de Darren McGrady, unul dintre bucătarii personali ai Alteței, în cartea sa, Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, precum și pe canalul său de YouTube, dar și în multe articole care au relatat obiceiurile sale alimentare.

Ceea ce îi place să mănânce în fiecare zi nu s-a schimbat prea mult în 60 de ani, susține McGrady.

Meniul Reginei

Ceai și biscuiți

Regina își începe ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey fierbinte, cu lapte, fără zahăr și câțiva biscuiți. În Anglia, fursecurile se numesc tot biscuiți. Biscuiții ei preferați din toate timpurile sunt Chocolate Bath Olivers, care sunt niște fursecuri crocante învelite în ciocolată. Aceste delicii sunt un fel de pre-mic dejun.

Mic dejun

După ritualul de dimineață, de îmbăiat și îmbrăcat, Regina Elisabeta a II-a își mănâncă micul dejun oficial, care constă în cereale reci, iar marca sa preferată se zvonește că ar fi Special K. Uneori, pe masă se pun și pâine prăjită și marmeladă. Ouăle sunt o raritate. Citește mai departe AICI.

Vezi și: A MURIT cea mai bătrână persoană din lume. Avea 119 ani și a bătut CANCERUL de DOUĂ ori. Care e secretul longevității ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel