Ce a mâncat cea mai bătrână persoană din lume. DIETA cu 4 reguli simple

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce a mâncat cea mai bătrână persoană din lume. DIETA cu 4 reguli simple -  FOTO Pexels @fauxles
Ce a mâncat cea mai bătrână persoană din lume. DIETA cu 4 reguli simple - FOTO Pexels @fauxles

Cea mai vârstnică persoană din lume are o dietă ușor de urmat. Care este aceasta și ce reguli a urmat.

Cu toții ne dorim o viață lungă, dar mai ales sănătoasă. Iar pentru asta, pe lângă dorință, de cele mai multe ori este nevoie să urmăm sfaturile și obiceiurile celor care au reușit performanța de a ajunge la vârste cu adevărat venerabile, fie că vorbim de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a ajuns la 96 de ani, sau poate, de cea mai bătrână persoană din lume, Sora André, care are 118 ani.

În mai multe interviuri date de către Sora André, aceasta a fost întrebată care este secretul longevității sale și, deși, nu a oferit în detaliu care este dieta sa, se pare că obiceiurile sale alimentare au jucat un rol esențial în a o ajuta să ajungă la această vârstă, potrivit EatThis.

Sora André, născută în 1904, sub numele de Lucile Randon, a crescut în regiunea de sud a Franței. Cea mai mare parte a vieții lui Randon a fost dedicată ajutorării celorlalți, în special prin slujirea sa ca călugăriță catolică. Potrivit CNN, înainte de a deveni călugăriță, Randon a lucrat aproape 3 decenii într-un spital, ajutând orfanii și bătrânii, lucru pe care l-a început în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Care sunt cele patru reguli alimentare pe care le-a urmat Sora André

Masa la comun

În toată perioada în care a slujit orfani, bătrânii și pacienții, un lucru a fost evident, mesele luate la comun. 

Știința are multe de spus despre beneficiile de a sta la masă cu familia și prietenii. Cercetările de la Universitatea Oxford arată că, cu cât oamenii mănâncă mai des împreună cu alte persoane, cu atât este mai probabil să se simtă mai fericiți și mai satisfăcuți.

Un studiu din 2013 publicat în Journal of Nutrition Education and Behavior a constatat, de asemenea, că, pe toată durata vieții, mâncatul împreună cu alte persoane a fost asociat cu o dietă mai sănătoasă.

Savurați-vă alimente preferate

Deși ar putea părea surpinzător, Sora André a povestit reporterilor despre ”secretul ei nevinovat” de a se bucura în mod regulat de ciocolată și vin. 

Savurarea alimentelor preferate poate stimula starea de spirit și poate ameliora stresul, două elemente esențiale pentru longevitate.

Un studiu a arătat că persoanele cu o stare de spirit mai bună au avut cu 35% mai puține șanse de a muri pe parcursul a cinci ani.

Savoare, dar mai ales moderație

Pentru o viață lungă nu este de ajuns să savurezi ceea ce mănânci. Trebuie și moderație, mai ales în privința alcoolului, știut fiind că un consum mai mare de un pahar de vin (două în cazul bărbaților) poate duce la deshidratare, dar și la o serie de probleme de sănătate.

Știința are încă opinii amestecate cu privire la efectele alcoolului asupra longevității, dar unele cercetări sugerează că un consum moderat de alcool ar putea promova o viață mai lungă.

Un studiu olandez de peste 5.000 de persoane a constatat că un consum moderat de vin a fost asociat pozitiv cu longevitatea, în special în cazul femeilor. Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool a redus durata de viață. Punctul optim pentru a ajunge la vârsta de 90 de ani sau mai mult a părut a fi de 5-15 grame de alcool pe zi, potrivit sursei menționate.

Alegeți alimente bogate în antioxidanți

Pentru o viață mai lungă, nu puteți da greș alegând alimente bogate în nutrienți și bogate în antioxidanți, iar vinul și ciocolata neagră nu sunt singurele.

Fructele, fructele de pădure și citricele, legumele, în special cele verzi și anghinarea, precum și proteinele vegetale, din nuci și fasole, au o putere antioxidantă majoră.

Astfel, acestea ajută la reducerea riscului de boli legate de vârstă.

Vezi și: Munca, dar și câteva plăceri nevinovate, secretul longevității celei mai în vârstă persoane din lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel