Senzația de greață și bolile ascunse. Nouă alimente care ”taie” greața

Monika Baciu |
Data publicării:
senzatia de greata - FOTO: Freepik
senzatia de greata - FOTO: Freepik

Senzația de greață poate ascunde diferite afecțiuni.

Senzaţia de greaţă este des întâlnită la persoanele cu diferite probleme de sănătate. Senzația de greață poate apărea din cauza indigestiei, în caz de rău de mişcare sau de înălţime. Alte afecțiuni precum gripa, hepatita, colonul iritabil sau tratamentele agresive precum chimioterapia pot provoca senzația de greață. Specialiștii au identificat mai multe alimente care ”taie” greața.

Vezi și: Umărul înghețat, afecțiunea fără cauze cunoscute. Cum se tratează

Merele

Datorită conținutului ridicat de fibre, merele pot tăia senzația de greață. Acestea înlătură chimicalele responsabile de această senzaţie. Consumate în exces, însă, merele pot să dea dureri de stomac şi pot accelera digestia.

Ghimbirul

O ceașcă de ceai cu ghimbir are efect benefic. Ghimbirul taie senzația de greață, în special în rândul femeilor însărcinate.

"S-a constatat că ghimbirul reduce simptomele de greață, în special în timpul sarcinii", spune Palinski-Wade, potrivit every Day Health.

Biscuiții sărați și pâinea prăjită

Alimentele bogate în amidon sunt indicate persoanelor care au senzația de greață. Specialiștii arată că  biscuţii săraţi şi pâinea prăjită ajută la absorbţia acidului gastric şi diminuează senzaţia de regurgitaţie. Biscuții cu diferite condimente sau de brânzeturi pot accentua senzaţia de greaţă.

Vezi și: Antrenamentele de rezistență mențin masa musculară. Care este modalitatea de a scăpa de kilogramele nedorite

Apa

Înghițiturile mici dintr-un pahar cu apă plată vă vor ajuta să rămâneți hidratat - și să evitați durerile de cap care însoțesc adesea greața. Începeți prin a bea încet cantități mici până când simțiți că puteți stomac o cantitate mai mare.

"Consumul de lichide previne hidratarea, dar consumul prea mare la un moment dat poate agrava greața Înghițiturile mici de lichid pe tot parcursul zilei vor promova hidratarea fără a crește greața", spune Palinski-Wade, potrivit Every Day Health.

Fructele oleaginoase

Lipsa proteinelor din organism poate accentua starea de greaţă. Astfel, specialiștii recomandă alimentele bogate în protein, precum nicule, untul de arahide. Acestea sunt ușor de digerat. Consumate în exces, acestea pot spori senzația de greață.

”Greața cauzată de foamea excesivă, glicemia scăzută sau sarcina pot răspunde bine la proteinele și grăsimile din nuci", spune Palinski-Wade.

Vezi și: Antrenamentele de rezistență mențin masa musculară. Care este modalitatea de a scăpa de kilogramele nedorite

Băuturile sportive

Cele mai multe băuturi sportive conțin electroliți sodiu și potasiu, care ajută la restabilirea nutrienților epuizați ai unui atlet.

"Înghițiturile mici de băuturi bogate în electroliți sunt potrivite pentru a promova hidratarea și a reface electroliții pierduți în timpul vărsăturilor", spune Palinski-Wade.

Bananele

Dacă greaţa este însoţită şi de diaree sau vomă, este bine să consumaţi o banană. Ea va ajuta la restabilirea nivelului de potasiu din organism.

Vezi și: Marea Britanie confirmă alte 20 de cazuri de hepatită misterioasă. Numărul total ajunge la 222

Menta

Pe lângă lămâie, menta este probabil cel mai cunoscut dintre alimentele care „taie greaţa”. Aroma proaspătă de mentă vă poate face să vă simţiţi mai bine, în cazul în care aveţi senzaţia de greaţă. Puteţi mesteca o gumă cu aromă de mentă sau puteţi bea un ceai cu frunze de mentă pentru a vă pune pe picioare.

Condimentele

Pudra de fenicul şi cea de scorţişoară ajută în cazul durerilor menstruale, mai ales dacă în această perioadă aveţi greţuri. Pudra de chimion scade durerile abdominale care cauzeză greaţa şi ajută la ameliorarea diareii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel