Simptomele deficitului de magneziu la femei

Fiecare celulă din corp necesită magneziu. Ca urmare, o listă mare de simptome ar putea rezulta dintr-o deficiență.

 

Mineralul este un jucător cheie în funcția nervilor și a mușchilor, a glicemiei și a reglării tensiunii arteriale, a producției de energie și a fabricării de proteine, oase și materiale genetice. Magneziul joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea femeilor. Un nivel adecvat este important pentru prevenirea osteoporozei și dezvoltarea sarcinii. Simptomele deficienței de magneziu sunt aceleași la femei și bărbați, notează Livestrong.

Un articol din noiembrie 2011 din „American Journal of Clinical Nutrition" a raportat că femeile americane care nu utilizează suplimente alimentare consumă în medie 234 mg de magneziu zilnic - un deficit în comparație cu doza recomandată de 310 până la 320 mg. Dar chiar și simptomele de deficiență precoce de greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune și oboseală sunt neobișnuite la persoanele sănătoase, cu un aport redus de magneziu. Pe termen scurt, organismul compensează aportul scăzut prin reducerea pierderii de magneziu prin rinichi și creșterea absorbției acestuia prin intestin. Deficiența gravă de magneziu este adesea cauzată de afecțiuni sau medicamente care reduc absorbția intestinală sau cresc pierderea de magneziu prin urină.

Depozitele magneziului pot provoca o gamă largă de simptome. Deoarece acest mineral este un nutrient cheie în funcția musculară, o deficiență poate provoca slăbiciune musculară sau crampe. O deficiență severă de magneziu poate provoca, de asemenea, o funcție nervoasă anormală, cu amorțeală sau furnicături. Un nivel scăzut de magneziu poate afecta inima, provocând un ritm neregulat al bătăilor inimii. Durerea toracică poate apărea din cauza bătăilor neregulate ale inimii sau a spasmelor arterelor care furnizează sânge inimii. Se pot produce crize sau modificări de personalitate, deoarece o lipsă severă de magneziu poate provoca activitate electrică excesivă în creier.

Deficiență de magneziu fără simptome

Un articol din „Mai multe avansuri în nutriție" din mai 2013 a menționat că 60% dintre americani consumă mai puțin magneziu decât DZR. Aportul pe termen lung, necorespunzător de magneziu poate epuiza depozitele de corp. Dar, deoarece declinul este treptat, simptomele tipice de deficiență pot lipsi. Chiar și fără simptome, totuși, aportul cronic scăzut de magneziu poate prezenta riscuri pentru sănătate. Un articol din februarie 2012 din „Jurnalul Clinic al Rinichilor" raportează că aportul scăzut de magneziu sau nivelurile de sânge sunt asociate cu risc crescut de diabet de tip 2, tensiune arterială ridicată, boli coronariene și sindrom metabolic. Persoanele cu sindrom metabolic au hipertensiune arterială, exces de greutate corporală în jurul abdomenului și niveluri anormale de zahăr din sânge și grăsimi din sânge. Aceste anomalii cresc riscul de diabet, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Cere sfatul medicului

Simptomele deficienței de magneziu pot varia de la o formă subtilă sau absentă până la semne grave și care pot pune viața în pericol. Deși orice problemă continuă de sănătate ar trebui evaluată de către un medic, simptomele care garantează o atenție imediată includ spasme musculare severe sau slăbiciune; greață sau vărsături persistente; convulsii, schimbări de personalitate sau halucinații; sau simptome legate de inimă, cum ar fi dureri în piept, amețeli, leșin sau dificultăți de respirație. Magneziul scăzut al corpului poate avea consecințe grave dacă nu este tratat. Astfel, un antrenament medical este recomandat pentru orice deficiență suspectă de magneziu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel